PRIJETIO JE DA ĆE UBITI KOMŠIJU JER IM SE SREĆU POGLEDI: SUSJEDI RADNIKA UHAPŠENOG ZBOG UBISTVA KOLEGE GODINAMA ŽIVJELI U STRAHU!

Region

PRIJETIO JE DA ĆE UBITI KOMŠIJU JER IM SE SREĆU POGLEDI: SUSJEDI RADNIKA UHAPŠENOG ZBOG UBISTVA KOLEGE GODINAMA ŽIVJELI U STRAHU!

Radnik I. N. (45) uhapšen je jučer zbog sumnje da je nasmrt izbo svog kolegu Stefana Milinkovića (32) ispred fabrike u Batajnici, a komšije kažu da je posljednjih godina pravio probleme i u zgradi u kojoj je stanovao u Padinskoj Skeli.

Podsjetimo, I.N. jučer je na Batajničkom drumu, poslije kraće svađe, izbo svog mlađeg kolegu koji je preminuo od posljedica ubadanja. Njih dvojica imali su česte sukobe, a sve je eskaliralo poslije jutarnje smjene kada osumnjičeni sačekao Stefana, potegao nož i ubio ga.

Komšije osumnjičenog ispričale su za Kurir da se on u posljednji par godina promijenio i da je prestao da komunicira sa svima, kao i da je često pravio probleme.

Godinama se poznajemo, družili smo se sa njegovom porodicom, posebno sa njegovom sestrom. Njegov otac je ranije radio u Imleku i bili su izuzetni kao porodica. Svi su primijetili da već nekoliko godina postoji neki problem kod I.N., a njegovo ponašanje naglo se pogoršalo prije dvije godine kada mu je otac preminuo – priča komšinica i nastavlja:
Počeo je da mijenja poslove, prestao je da komunicira sa svima, stalno je bio namrgođen i svi su se plašili tog njegovog pogleda. Bio je zastrašujuć. Cio komšiluk je htio da mu pomogne, ukazivali su porodici na problem koji je, očigledno, imao, ali su ga oni sve vrijeme branili. Kad god bi se neko požalio na njega, poricali su i napadali komšije, svi drugi su krivi, samo je on u pravu.

Kako kažu, njegovo čudno ponašanje počelo je sve više da dolazi do izražaja u prethodnom periodu.

U posljednje vrijeme imao je problema sa većinom ljudi iz komšiluka. Prijetio je komšiji iz susjedne zgrade zbog krajnje bizarnog razloga. Naime, njihovi prozori gledaju jedan u drugi, pa je I.N. zasmetalo što im se pogledi susreću previše često. Prijetio im je svima, čak i njegovoj porodici, da će ih ubiti. Svi su se sklanjali od njega, ali niko nije pretpostavio da zaista može ovakvu stvar da uradi – priča komšinica.
Naša sagovornica navodi da je cio komšiluk zgrožen i u velikom strahu.

Ovo što je uradio je za doživotnu kaznu, nema nikakvih opravdanja ni pomilovanja – rekla je komšinica.

hayat.ba