VRATITE IM STARI SJAJ PRIRODNIM PUTEM: Očistite ringle bez hemije, SMJESA KOJA ĆE VAS SPASITI

Zanimljivosti

VRATITE IM STARI SJAJ PRIRODNIM PUTEM: Očistite ringle bez hemije, SMJESA KOJA ĆE VAS SPASITI

Često ni hemijska sredstva koja kupujemo u prodavnicama ne pomažu za odmašćivanje ovih površina. Međutim, postoji vrlo jednostavno rešenje, a sve što vam je potrebno sigurno svaka domaćica već ima u kući.

Napravite pastu za čišćenje od sastojaka koje ćete naći u produžetku teksta, a onda je ispolirajte na jedan vrlo jednostavan način.

Sastojci:

-1 kesica praška za pecivo

-sok od jednog limuna

-pola čašice za rakiju tečnosti za sudove

Priprema:

Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomiješate i dobićete pastu, koju nanesite na zaprljane ringle.Dobro istrljajte mekšom četkicom.

Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih da ne izgrebete.Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle.Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Dodatni trik je da kad su ringle skroz hladne nanesete smesu od dve kašike sode bikarbone i pola čaše sirćeta.Sastojke sjedinite u posudi, dobro promešajte, pa nanesite smjesu na ringle i ostavite oko dva sata, da mrlje u potpunosti smekšaju.Pažljivo oribajte ringle sunđerom ili manje grubom žicom, isperite i prebrišite uobičajeno.

novi.ba