Vučić: Dođe li do sukoba – neće biti pšenice, gasa, nafte, soli, ulja…

Region

Vučić: Dođe li do sukoba – neće biti pšenice, gasa, nafte, soli, ulja…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa mitinga Sprske napredne stranke u Merošini, odakle je krenula kampanja za vanredne parlamentarne izbore 3. aprila, da “narod neće u NATO” i da “Srbija ne sjedi na dvije stolice, već na jednoj – svojoj”.

Vučić je na mitingu izjavio da “narod Srbije neće u NATO i da će zato znati za izabere 3. aprila”, dodavši da “narod voli vojnu neutralnost, svoju vojsku i da sami čuvamo svoje nebo”.

Ocijenio je da je pred Srbijom mnogo iskušenja zbog situacije u Evropi i svijetu.

“Dovoljno je vidjeti šta se zbiva u odnosima između velikih sila, ali mi ne sjedimo na više stolica, već imamo jednu, jedinu i svoju – stolicu Srbije, koju nikome ni za šta ne dajemo”.

Predsjednik Srbije je rekao da mu je “ostavljen vruć krompir po dolasku na vlast i ogroman pritisak zapadnog svijeta da moramo da priznamo nezavisno Kosovo”.

Sa predizbornog mitinga, Vučić je poručio da Beograd neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom, kao i da će imati dobre odnose sa SAD-om i biti na evropskom putu.

“Mi imamo prijatelje i na istoku i na zapadu, i tu našu politiku niko ne može da promijeni, a to je jedina politika uz koju Srbija može da opstane“, rekao je Vučić i dodao da je takva politika “garant bezbjednosti srpskog naroda u regionu”.

Predsjednik Srbije je kazao da država posmatra šta se dešava u svijetu.

“Dođe li do sukoba, a nadam se da neće, – neće biti pšenice, gasa, nafte ni derivata, a pitanje je koliko će biti soli, ulja – mi na današnji dan imamo svega dovoljno”, rekao je Vučić i dodao da u Srbiji “neće biti gladi”.

n1