VIDEO ‘Cruella de Vil’ oštro na Valievu: Zašto si se predala?

Svijet

VIDEO ‘Cruella de Vil’ oštro na Valievu: Zašto si se predala?

Zašto si se prestala boriti? Objasni mi. Nakon aksela, samo si pustila da ide tek tako, govorila je Tutberidze Valievoj, dok je mlada klizačica suznih očiju izbjegavala pogledati svoju trenericu

Ruska tinejdžerska klizačica Kamila Valieva (15) puknula je pod pritiskom u slobodnom programu finala i napravila nekoliko ogromnih pogrešaka koje su je koštale medalje, iako je bila prva nakon kratkog programa. Valieva se trenutno nalazi u središtu doping skandala zbog koje će možda ostati bez ekipne zlatne medalje, a u cijeloj su priči u javnost su isplivale šokantne i rigorozne metode njezine trenerice Eteri Tutberidze.

Nastup Kamile Valieve pogledajte ovdje:

Bivša ruska klizačica gruzijsko-rusko-armenskog porijekla je i nakon završnog nastupa Valieve potvrdila nadimak koji su joj nadjenuli svjetski mediji – “Cruella de Vil”, po najpoznatijoj negativki iz romana “101 dalmatinac”.

– Zašto si se predala? Zašto si se prestala boriti? Objasni mi. Nakon aksela, samo si pustila da ide tek tako – govorila je Valievoj, dok je mlada klizačica suznih očiju izbjegavala pogledati svoju trenericu.

Na koncu je Valieva, pri dodaji medalja, ronila suze u naručju Tutberidze koja svojim gestama nije uspjela umanjiti ‘hladnoću’ koju je cijeli svijet vidio. Pa i prvi čovjek Međunarodnog olimpijskog odbora

– Moram priznati da sam jučer bio jako uznemiren dok sam gledao natjecanje. Kad sam vidio kako su je prihvatili svi oko nje. To je izgledalo toliko hladno i bilo je jezivo za gledati – rekao je Thomas Bach.

24sata.hr