Utvrđen identitet: Supružnici čija su tijela nađena su Miro i Anđa Koštro

Region

Utvrđen identitet: Supružnici čija su tijela nađena su Miro i Anđa Koštro

Njihova porodična kuća bila zaključana, a za tragični događaj se saznalo nakon što komšinici nisu odgovarali na telefonske pozive

Utvrđen je identitet supružnika čija su beživotna tijela pronađena jutros u porodičnoj kući u zaseoku Koštre u mjestu Vir kod Posušja.

Kako saznajemo, to su Miro (84) i Anđa (75) Koštro, koji su sami živjeli, nakon što im je sin jedinac, inače osoba sa invaliditetom, umro prije nekoliko godina.

Nisu se javljali na telefon

Njihove komšije, ali i stanovnici Posušja, koji su ih poznavali su u šoku zbog ove tragedije.

Kako su nam ispričali mještani Vira, za ovaj tragični događaj se saznalo nakon što jednoj komšinici nisu odgovarali na telefonske pozive.

Ona je jutros prije osam sati otišla do njihove kuće, koja je bila zaključana te ih je počela dozivati. Ubrzo je shvatila da nešto nije uredu te je alarmirala druge komšije koji su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, dežurna ekipa Hitne pomoći je samo mogla konstatirati smrt.

Kako je došlo do smrti, trebala bi pokazati obdukcija, koju je naložio dežurni kantonalni tužilac, Borislav Čuljak,a koja će, prema posljednjim informacijama biti obavljena sutra.

Miro bio mašinski inžinjer

Istraga , za sada, ide u smjeru kako je, najvjerovatnije, riječ o ubistvu i samoubistvu.

Također, mještani su nam ispričali da je ovaj bračni par do rata živio u Sarajevu te da je Miro bio mašinski inžinjer koji je radio u poznatim sarajevskim kompanijama.

avaz.ba