VERUJE DA MATEJ NIJE MRTAV! ‘Živim za dan kada ćemo ga u Hrvatsku ispratiti sa ocem Nenadom!’

Region

VERUJE DA MATEJ NIJE MRTAV! ‘Živim za dan kada ćemo ga u Hrvatsku ispratiti sa ocem Nenadom!’

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu kaže da “čvrsto veruje da je Matej živ jer ne postoji ništa što bi ga uverilo u suprotno” i dodaje u Srbiji su postojali primeri da se nestala osoba nađe i nakon 60 dana ili nekoliko godina.

– Živim za dan kada ćemo put doma u Hrvatskoj ispratiti Mateja sa svojim ocem Nenadom. Kada ćemo svi zajedno proslaviti njegov povratak kući – kaže Jurić.

Jurić kaže da najbolje razume i Nenada i svakog oca koji traga za nestalim detetom. Ono što najviše ubija jeste ta neizvesnost koja razara ljude. Trinaest dana je trajala potrga za njegovom ćerkom Tijanom. Oni su kao porodica dobili priliku da ožale svoju ćerku dok mnogi ne znaju kakav je kraj u slučaju njegovog deteta.

Što se tiče mladog Splićanina, Jurić ne želi da gubi nadu iako je “Matejev nestanak za njega velika enigma”.

– Ima nekoliko činjenica koje mogu da ukažu da je Matej živ. Jedna je signal mobilnog telefona koji je uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva. Drugo, zaista ni jedna činjenica nije dokazala da se on utopio u Savi. Ne postoji dokaz da se utopio – kaže Jurić za “Telegraf”

– Nenad Periš, otac nestalog mladića pokazao je izuzetnu hrabrost, ogromno dostojanstvo i pokazao je svim ljudima na svetu kako treba da se ponaša čovek koji je na tako težak način povređen. Njega boli sama situacija da mu nema sina. Svaku priliku koristim da mu odam priznanje i želju da Mateja nađe živog. Često ja razmišljam o tome zašto se tako strašne stvari dešavaju tako dobrim ljudima. Čini mi se da i Bog daje krst ljudima koji mogu da nose tako teške terete, tu samu patnju… Čini mi se da ni sam Periš nije sasvim slučajno izabran – kaže Jurić.

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je ostavio svoje prijatelja u klubu “Gotik”, a on u majci kratkih rukava izašao napolje. Prema rečima njegovog oca tri puta je pokušao da zaustavi taksi što mu sve ukazuje da je Mateja hteo negde da ide.

pink.rs