Incident u Medveđi! Šalterska službenica TRUDNICU udarila OKLAGIJOM: “Bojimo se da se prerano ne porodi”

Svijet

Incident u Medveđi! Šalterska službenica TRUDNICU udarila OKLAGIJOM: “Bojimo se da se prerano ne porodi”

Sve se desilo pred strankama i obezbeđenjem

Marija P. (22) iz Medveđe, koja je u osmom mesecu trudnoće, doživela je juče pakao kada je sa suprugom otišla u zgradu Skupštine opštine da na šalteru podigne jedan dokument, jer je otuda izašla psihički slomljena i fizički napadnuta od strane štalterske službenice D.P. sa dugim radnim stažom.

Ona je, naime, zadobila udarac oklagijom od strane službenice i udarac rukom koja ju je pre toga više od sat i po maltretirala zato što je u zgradu ušla bez maske, iako i sama službenica, druge stranke i obezbeđenje, tvrdi trudnica i drugi izvori JuGmedie, nisu nosili maske na licima. Slučaj je dobio policijski, a trudinica kaže da će imati i sudski epilog.

– Udarila me je preko šaltera nekom motkom od metar dužine, koja mi je najpribližnije ličila na oklagiju, i to bočno preko rebara i stomaka. Potom rukom u levo rame, pa ponovo podigla na mene onu oklagiju, ali sam uspela da joj zadržim ruku i izbegnem treći udarac – priča mlada žena i buduća majka, koja ni ona, a i njen suprug, usled šoka nisu znali kako da reaguju.

– Samo smo se bojali da se prerano ne porodi jer je bila u velikom strahu i stresu. Čak se i lekar, čiju smo pomoć zatražili, čudio kako je neko mogao fizički da nasrne na trudnu ženu – priča Marijin suprug.

A sve je počelo kada su njih dvoje ušli u zgadu opštine da bi im šalterska službenica popunila OP obrazac.

– Niko nije nosio maske, ni stranke ni zaposleni ni obezbeđenje, pa ni mi. Čekala sam strplivo u redu i kada sam predala dokumenta, ona se na mene okomila s pitanjima gde mi je maska. Kada sam joj rekla da niko ne nosi, a ne samo ja, odgovorila je da mi neće zavšiti posao dok ne stavim masku – priča Marija.

Iznervirana, otišla je sa suprugom na sprat da se požali nekome od rukovodilaca, a primio je lično predsednik Privremenog organa Dragan Kulić, kome je to bio prvi radni dan na dužnosti.

– Primio je mene i supruga u svoju kancelariju. Molio me da se smirim, ponudio kafu i vodu, a nekome je naredio da siđe dole u prizemlje, gde je šalter, da popriča sa šalterskom službenicom i da mi se donese maska. Bio je vrlo ljubazan i izvinjavao se u ime šalterske radnice.

– Postupak službenice najoštrije osuđujem, žalim što se to desilo. Zatražio sam da se pod hitno povede discipilinski postupak protiv nje – kaže Dragan Kulić i dodaje da je za fizički napad na trudnicu saznao nekoliko sati kasnije i da je sam bio šokiran.

Supug od šoka nije reagovao

– Nisam reagovao jer sam i sam u prvi mah bio u šoku, a kasnije sam razmislio i odlučio da ništa ne kažem službenici i da ništa ne uradim, iako mi je bes ključao, kako ne bi ispalo da smo mi nju napali – priča suprug tučene žene.

No, kada je trudnica sa suprugom ponovo stala pred šalter, doživela je onaj pakao.

– Sa maskom na licu prišla sam šalteru i pitala da li je gotovo a ona je drsko i provokativno odgovorila da nije, zatražila je moju ličnu kartu, koju sam ja stavila na pult, a kada je ponovo zatražila da joj predam u njene ruke, učinila sam to. Međutim, ona je kartu ispustila iz ruke, pa skočila i počela da me vređa najpogrdnijim rečima govoreći da sam je, navodno, gađala tom ličnom kartom.

Obezbeđenje tvrdi da ništa nisu videli

Sve što se posle toga desilo, desilo se pred strankama i obezbeđenjem, koje nije reagovalo i koje je u policiji izjavilo da ništa nije videlo.

– Dok je ona dramila, ja sam se za trenutak okrenula gde je ona iskoristila priliku i fizički me napala uz bezbroj psovki i uvreda. Obezbeđenje je sve to videlo i bilo pored nas i nije reagovalo, a bili su tu i drugi ljudi i umesto da reaguju govorili su mi da se ne nerviram jer sam trudna – priča još uvek vidno traumirana trudnica iz opštine Medveđa, u kojoj se deca retko rađaju.

Posle toga je slučaj prijavila policiji, kojoj su radnici obezbeđenja izjavili da ništa nisu videli, i otišla kod lekara, a pošto administrativni posao još uvek nije završila, danas se i ona i njen suprug boje da ponovo prekorače opštinski prag.

Šalterska službenica nije se javljala na telefon, ni oglašavala povodom ovog događaja.

objektiv.rs