SEJO BRAJLOVIĆ O OTVARANJU BENZINSKE PUMPE: I ONA ĆE BITI ČUDO NEVIĐENO

Region

SEJO BRAJLOVIĆ O OTVARANJU BENZINSKE PUMPE: I ONA ĆE BITI ČUDO NEVIĐENO

Potpisivanjem ugovora sa načelnikom Općine Foča u FBiH, Mujom Sofradžijom, o kupovini općinske parcele u centru Ustikoline, poznati sarajevski ugostitelj Sejo Brajlović najavio je izgradnju prve benzinske pumpe u historiji ovog mjesta.

Otkriva da novac nije motiv, ali i da će širenje porodičnog biznisa „kralja restorana“ na naftni sektor pratiti i njegovi čuveni specijaliteti.

Rođen sam u Ustikolini gdje nikad benzinska pumpa nije postojala. Taman joj je to potrebno. Odlučio sam da napravim nešto specijalno, lijepo, jer to je put kojim hiljade ljudi ljeti ide na more, na crnogorsko primorje. Tako da će to biti nešto nevjerovatno. Znači naspeš gorivo, besplatno opereš auto, bit će i ćevapi, čudo neviđeno, bit će soba i, ako Bog da, neka prenoći, a na more ne mora ni ići. Tu je blizu i moj ranč, pa ima gdje da uživa – kazao je za Avaz, u svom stilu, Sejo Brajlović.

Ne računajući ugašenu pilanu, ovo će biti privredni subjekt u maloj općini u BPK Goražde. Prema riječima načelnika, Muje Sofradžije, osim benzinske pumpe, kompleks će sadržavati i market i kafeteriju, a vrijednost ukupne investicije procjenjuje se na oko 1,4 miliona KM.

Planirano je otvaranje 7 do 10 radnih mjesta. Za Ustikolinu ovo znači mnogo, jer, otkako postoji, na benzinsku pumpu se išlo 24 kilometra do Goražda ili 10 kilometara do Foče. Sejo je ovo mogao napraviti u centru Sarajeva i da zaradi deset puta više nego ovdje, ali neko pravi džamije, neko nešto drugo, a on se odlučio da to uradi ovdje da bi olakšao život ljudima.
To je on obećao odmah nakon što sam postao načelnik – kaže Sofradžija, te dodaje da će i općinski budžet zabilježiti rast prihoda nakon što pumpa bude u funkciji.

hayat.ba