LEPA SPLIĆANKA KOJA SE POSLEDNJA ČULA S MATEJEM NESTALA BEZ TRAGA: Splićani progovorili o misterioznoj devojci (FOTO)

Region

LEPA SPLIĆANKA KOJA SE POSLEDNJA ČULA S MATEJEM NESTALA BEZ TRAGA: Splićani progovorili o misterioznoj devojci (FOTO)

Nestali mladić iz Splita za kojim potraga ne jenjava već 16. dan, a svakodnevno imamo nove informacije što tačne i zvanične, kao i nezvanične. Sigurno ono što izaziva veliku buru u javnosti jeste što se pojavila misteriozna devojka iz Splita, s kojom je Matej Periš (28) kritične večeri bio na vezi.

Kako Kurir saznaje u pitanju je M. S. iz Splita, vlasnica firme brodova u tom gradu i 30. decembra bila je u Beogradu sa svojim društvom kao i Matej.

– Nakon što se saznalo da je lepa Splićanka nekako povezana s nestalim Matejem, svi novinari iz Hrvatske pokušali su da stupe u kontakt s njom, ali je ona sve blokirala i odbila bilo koju saradnju – kaže izvor iz Splita i dodaje:

– Čak je obrisala i profile na društvenim mrežama. Nakon što se saznalo za nju u javnosti mnogi su se pitaju kako je bila povezana s nestalim, ali je ubrzo otkriveno da je Matejev prijatelj njen brat.

Prema rečima našeg sagovornika, u pitanju je prijatelj nestalog koji nije želeo da krene s njima na putovanje u Beograd.

– Brat M. S. nije hteo da ide na putovanje, jer je smatrao da je rano da se provode jer su nedavno izgubili prijatelja. Ali je Matej svakako stupio u kontakt sa Splićankom – kaže izvor i nastavlja:

– Navodno su se čuli nekoliko puta te večeri kada je nestao. Međutim, M. S. je veoma kontradiktorna u svojim izjavama, jer je navela da zbog muzike u lokalu nije razumela šta joj priča. S druge strane rekla je da je videla samo propušten poziv od Mateja.

Naš izvor iz Splita kaže da je M. S. kad se pročulo za nju u javnosti čak stavila crnu profilnu fotografiju na Fejsbuku.

– Stavila je fotografiju pre nekoliko dana i navodno žali za njim. Sve je to čudno i na neki način sumnjivo deluje i njen iskaz koji je dala policiji i sve ostalo. Takođe, navela je da je Matej koristio opijate, jer je želeći da postigne željeni cilj kao skiper morao dosta da radi – navodi sagovornik.

– Zbog čega se ona nije odmah javila policiji i rekla da je bila u kontaktu s njim, nego je čekala da se izvadi listing i uradi cela analiza telefona Mateja za sad nije poznato.

Podsetimo, Matej Periš nestao je noć između 30. i 31. decembra kada je prvo istrčao iz kluba “Gotik” u Beton hali u 01.43 sata, gde je trčećim korakom kroz Karađorđevu ulicu, preko Travničke ulice stigao do restorana “Savanova” na promenadi gde ga je kamera snimila da se u 01.51 sat približava vodi. Naime, njegov telefon preko signala baznih stanica lociran je u 02.03 sati u Savi, dok je poslednji signal baznih stanica telefona bio u 02.05 sati tačno kod kluba iz kog je i istrčao. (Kurir.rs – B.T. – J.I)