OČISTITE OVIH PAR STVARI I VAŠ DOM ĆE IZGLEDATI BESPRIJEKORNO

Zanimljivosti

Ako ste upravo saznali da će vam gosti doći za nekoliko sati, evo nekoliko savjeta kako vaš dom odmah izgleda blistavo i sjajno.

Započnite sa čišćenjem mjesta koja će se najvjerovatnije primijetiti kuhinjski pult i kupatilo, a zatim dodajte svježe cvijeće kako bi vaš dom ljepši.

Uklonite nered u kuhinji

Čak i ako nemate vremena oprati ploču za kuhanje ili se baviti suđem u sudoperu, čistoća radne površine ostavit će dojam da je vaša kuhinja uredna i organizirana. Za početak uklonite sve sa pulta, a zatim ga obrišite sredstvom za čišćenje kako biste uklonili prljavštinu i mrvice, a zatim možete isprobati trik s pladnjem. Uzmite ukrasni pladanj i upotrijebite ga za sve što želite ostaviti na pultu, poput soli i papra. Pladanj čini da sve izgleda uredno, a da ne morate potpuno očistiti pult.

Uljepšajte kauč

Uljepšavanje kauča jednostavan je način da cijela soba izgleda čišće. Ako imate kućnog ljubimca koji se linja, zgrabite valjak za dlačice kako biste ga očistili. Naravno, ovo također djeluje na uklanjanje dlačica i mrvica. Ako vam jastuci izgledaju malo ravni, pokušajte dodati drugi umetak, a također povećajte umetak tako da bude 1 do 2 centimetara veći od presvlake. Konačno, preklopite sve deke tako da izgledaju uredno, a kauč izgleda udobno.

Brzo očistite kupatilo

Za završno čišćenje neposredno prije nego što se gosti pojave, zamijenite svježe peškire za ruke i postavite novi otirač kako biste znali da je i čist i suh. Obrišite ogledalo: prvo raspršite sprej za čišćenje na krpu koja ne ostavlja dlačice, a zatim obrišite u obliku slova S kako biste bili sigurni da na ogledalu nema mrlja.

Dodajte svježe cvijeće ili kućne biljke

Postavite svježe cvijeće i sobne biljke na najbolja mjesta. Kako bi se buket dodatno iskoristio, izvucite nekoliko stabljika te ih stavite u vazu blizu umivaonika. Tako ćete imati cvijeće u dvije sobe.

Prigušite svjetla

Kako bi se vaš dom osjećao spreman za zabavu, uzmite primjer iz svog omiljenog restorana i prigušite svjetla. Ništa ne čini sobu sjajnije od svjetlosti svijeća. Zapalite nekoliko svijeća i postavite ih na mjesta gdje ih možete držati na oku i malo je vjerojatno da će ih gosti srušiti.hayat.ba