SAMO KO OVO DOČEKA ZNA ŠTA JE JAD Majka Sinana Sakića živi sama, u kući bez GREJANJA s malom penzijom! A nije samo bez sina ostala…

Showbizz

SAMO KO OVO DOČEKA ZNA ŠTA JE JAD Majka Sinana Sakića živi sama, u kući bez GREJANJA s malom penzijom! A nije samo bez sina ostala…

Đulka Sakić (88), majka pokojnog pevača Sinana Sakića, rođenog Lozničanina, teško provodi staračke dane, kako sama kaže, „jer je usamljena, bez drva, koja su najpotrebnija, ali i bez mnogo čega što bi joj starost i bolest učinilo bar malo lakšom“.

Đulka živi u zgradi u centru grada, ali bez parnog grejanja, i ne zna kad se ogrejela u svom domu. Nema ni iverka, a kamoli drva. Penzija, i to porodična, koju je nasledila od muža Rašida, koji je bio vojni muzičar, ali je, zbog bolesti, rano penzionisan, premala je. U poslednje vreme pomoći nema ni od koga.

– Dok je bio živ moj Sinan pazio me je, gledao i pomagao kao najbolji sin majku, a posle njega to je činio i moj sin Agan, koji u poslednje vreme nije tu, jer ima svoju muku, pa je u Beogradu – priča Đulka za “Novosti”.

Niko drugi joj ne pomaže, osim pojedinih komšija, među kojima je malo onih koji su u nešto boljem položaju od nje.

– Hvala im, ipak, svima. Poštuju me i vole i nekad to najbolje greje, posebno srce – rekla je Sinanova majka.

– Izgubih kćer Kosanu, potom njega, pre mog saborca, sapatnika i bračnog druga Rašida, čoveka sa kojim sam izrodila četvoro dece. Samo majka koja ovakvu žalost i tugu dočeka zna šta je jad. Ovo je neprolazno, a život, evo, teče ka devedesetoj godini – dodala je ona.

Nakon Đulkine priče, odreagovao je čelni čovek Loznice Vidoje Petrović, te su za Đulku sada spremna i drva i drugi pokloni i potrepštine.

– Hvala do neba i vama i gradonačelniku koji me je najljudskije pogledao i hoće i želi da mi pomogne – kaže Đulka za pomenuti list, koja zna čije je sve majke pomagao njen Sinan, ne samo u Loznici.

Zašto joj drugi u rodbini ne pomažu, nije želela da govori, odmahujući rukom. kurir.rs/novosti