Otac ubice iz Srbije radi DNK analizu, provjerava da li mu je sin

Region

David Dudić uhapšen je u srijedu popodne nakon što je nakon kraće svađe, u beogradskom naselju Kotež, šrafcigerom ubio svoju babu Desanku Dudić (70), dok je njegov bolesni brat ležao u krevetu pored. Njegov otac Đorđe Dudić je ispričao za Nova.rs sve detalje nesretnog događaja.

Meni nema pomoći, ni mojoj majci. Ali pričam ovo jer takvi Davidi šetaju širom Srbije. Ovo što sam ja doživio ne želim nikome da se desi. Moja majka ne može da se spasi, ali postoje neke druge majke koje mogu. Želim da se ovome stane na put“, rekao je Đorđe za portal Nova.rs i dodao:

„Tijelo je trenutno na autopsiji, mi porodično čekamo, pristižu i neki članovi porodice iz inostranstva. Ja sam ga pred policijom pitao zašto je to uradio, a on je na to slegnuo ramenima u stilu: „Zato što mi se može“, rekao je Đorđe.

O tačnom razlogu zbog kojeg je David nasrnuo na svoju babu ne može se tvrditi sa sigurnošću, osim da je mladić i ranije bio agresivan, problematičan i da je konzumirao narkotike.

„Nije mi policija javila, nego me je sestrić pozvao i rekao da David lupa na vrata, da treska po zgradi. Moja majka je tada bila u prodavnici, te sam ga ja pozvao i upitao šta mu je, da se smiri i sačeka baku da dođe iz prodavnice. Bolje ti je da ideš po nju da joj pomogneš da odnese stvari, a ne da se pogrešno mangupiše. On mi je tada rekao da će sačekati još malo, ako ne, da će da uradi nešto. Ja sam odmah pozvao majku i pitao je jel sve u redu, a ona mi je uplašeno odgovorila: „Za sada“, rekao je on.

Prema tvrdnjama sina ubijene žrtve, David je ranije bio prijavljivan policiji, jer je maltretirao majku sa kojom živi i ostale članove porodice. Bio mu je zabranjen prilazak, međutim uvijek se ubrzo vraćao.

„Krenuo je da je davi, razbio joj je saksije o glavu, sve vrijeme ju je neprestano tukao. Sve je to gledao sestrić (27) iz kreveta, koji ne može da ustane. On se iživljavao na njoj, krenuo da je bode u oči i na kraju joj je zario nož u srce. Na kraju se smijao i rekao: „Ova neće još da umre“ i onda ju je ubo u srce“, iznio je detalje stravičnog događaju.

David Dudić sa svojim ocem nije živio, niti su se viđali često, a prema navodima njegovog oca, nije ni sigurno da mu je on pravi sin.

„Ja sam njega vidio sve zajedno nekih 10-15 puta u životu. Poslije vojske sam se oženio sa njegovom majkom, međutim to nije išlo. Poslije toga čujem da je dobila sina, pa je bilo priče da li je moj sin ili nije. Ranije mi nije bilo važno da li jeste, a sada mi je to važno. Ako se DNK analizom ispostavi da jeste, svakako više nije. A baka, moja majka, ga je možda vidjela tri puta u životu. Jednom joj je došao na vrata da joj traži pare, ona žena nema veliku penziju, kad plati račune, ostane joj 10.000 dinara. Ona mu je rekla da nema, ali da će mu spremiti nešto da jede, šta god želi. Brinula se o mom sestriću, koji je u krevetu, ne može da ustane“, ispričao je Đorđe Dudić.

O svojoj majci imao je samo riječi hvale.

„Žena koja nikada nije povisila ton, izuzetno senzibilna. Nikada nije opsovala, ne jede meso jer ne želi da jede životinje. Svima uvijek daje savjete, sve lijepo ugosti i sve što ima – sve želi da da. Živjela je sa 10.000 dinara, a bila je prava dama“, priča neutješni Đorđe.n1