19. DECEMBRA ZADNJI PUN MJESEC OVE GODINE: Desit će se nešto važno, EVO ŠTA JE KLJUČNO

Zanimljivosti

19. DECEMBRA ZADNJI PUN MJESEC OVE GODINE: Desit će se nešto važno, EVO ŠTA JE KLJUČNO

Unedjelju, 19. decembra čekamo posljednji pun Mjesec u ovoj godini, koji će ovaj put biti u znaku Blizanca. Kako astrolozi tvrde, a na osnovu aspekata koji su već na nebu, ovo nam donosi unutrašnji rast, ali i promjene koje će se ubrzo manifestovati i van nas samih.

Blizanci su simbol komunikacije i najveće dijete među horoskopskim znacima, pa s toga pun Mjesec koji je pozicioniran baš u njima podstiče potrebu da kažemo šta mislimo i osjećamo.

Informacije ili neki razgovori koje ćemo voditi mogu da budu nepijatni i da dotaknu našu suštinu, ali to će opet kao krajnji rezulatat imati iscjeljenje.

Ovaj aspekt može da dovede do toga da spoznamo neke nove istine i shvatimo da smo bili u zabludi. U naredne tri sedmice koliko će se osjećati uticaj ovog aspekta važno je da naučimo da se odreknemo beskonačnog analiziranja stvari i da situacije posmatramo odvojeno od uma.

Potrebno je da naš racio prepusti primat emocijama.

Tome dodatno doprinosi retrogradna Venera u Jarcu koja će baš u vrijeme uštapa krenuti “unazad” i približiti se Plutonu što će rezultirati time da naša podsvijest ima veliku ulogu u našim ljubavnim izborima, ali i ponašanju. Pred nama će se naći pitanja, koja traže odgovore, a koja se odnose prije svega na naše emocije: Šta mi hoćemo u ljubavi? Šta je to čega se plašimo i koliko smo spremni da volimo i dopustimo da budemo voljeni.

Uz sve ovo Saturn koji je u Vodoliji ulazi u izazovan aspekt sa Uranom u Biku po treći put ove godine. Prva dva aspekta dogodila su se u februaru i junu, a sada nas Saturn i Uran ponovo pozivaju na promjene i otpuštanje starih obrazaca ponašanja i življenja. Ovo je vrijeme u kome učimo da je potrebno da ostavimo iza sebe ono što nas koči i da se iz straha ne držimo po svaku cijenu starih obrazaca, kako bismo otvorili prostor za nešto novo.

Ovi aspekti od nas očekuju hrabrost za nove korake, a u svemu tome od pomoći može da nam bude planeta sreće i blagostanja Jupiter, koji ća nam otvoriti nove vidike. Daće nam nove prilike za rast i razvoj, a na nama je da odlučimo da li želimo da ih iskoristimo ili da ostanemo učaureni u svom strahu od nepoznatog i novog.

Ključno pitanje koje je pred nama – hoćemo li konačno da živimo ili i dalje samo da preživljavamo. Konačan izbor je na nama.

Život može da bude izazovan i nežan ples na mesečini, ako pristanemo da zaigramo valcer na podijumu pred nama. Ako iz svojih strahova odlučimo drugačije, može da bude i turobna patnja svakodnevice.

Novi.ba/Pink.rs