Drama u Remetincu: Pokušavao pobjeći pa zapeo na žici? Došli su ga spašavati vatrogasci

Region

Drama u Remetincu: Pokušavao pobjeći pa zapeo na žici? Došli su ga spašavati vatrogasci

Zatvorenik se prilikom šetnje sakrio te kasnije pokušao pobjeći. Popeo se preko klime na drugi kat i zapeo pa su morali intervenirati i vatrogasci

U srijedu oko 19 i 30 sati u zagrebačkom zatvoru Remetincu dogodio se neslavan pokušaj bijega. Jedan zatvorenik je, kako neslužbeno doznajemo, pokušao pobjeći tako da se popeo preko klime na drugi kat te zapeo prije bodljikave žice. Vatrogasci su ga potom osigurali, spustili dolje i predali pravosudnim policajcima.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, zatvorenik je htio pobjeći iz Centra za dijagnostiku koji se nalazi na petom odjelu u zatvoru. Inače, u tom Centru zatvorenici po dolasku u zatvor obično provode oko mjesec do mjesec i pol dana gdje se utvrđuje njihovo psihofizičko stanje i nakon toga ih se šalje u druge zatvore na izdržavanje kazne.

No, zbog situacije s Covidom te smanjenih kapaciteta, ljudi tamo ostaju i po nekoliko mjeseci. Kako neslužbeno doznajemo, tijekom dana su pritvorenici na raznim ispitivanjima pa ne stignu otići u šetnju na koju inače imaju pravo dva sata dnevno, stoga ih izvode navečer. Tako se jedan od zatvorenika, neslužbeno doznajemo, tijekom šetnje zatvorskim krugom pokušao pobjeći. No, zapeo je prije boljikave žice. Pravosudni policajci su ga uočili te kontaktirali vatrogasce kako bi ga sigurno spustili.

Iz JVP Zagreb potvrdili su nam da su bili u Remetincu na intervenciji.

Također, neslužbeno doznajemo i kako je prije petnaestak dana isti bjegunac, vjerojatno želeći skrenuti pozornost na sebe i svoje probleme, pokušao se samoozlijediti.

I prošle godine, 31-godišnji državljanin Srbije, koji je u Remetincu bio u istražnom zatvoru, pobjegao je policijskim službenicima nakon što je u bolnici otišao na toalet. U KBC-u Sestara milostrdnica završio je nakon što se žalio na bolove u abdomenu, a policiji je uspio pobjeći preskočivši zid. Srećom, pronađen je i uhićen odmah sutradan te ponovno prebačen u remetinečki zatvor.

Inače je tijekom 2020. godine evidentirano je ukupno 26 slučajeva bjegova zatvorenika.24sata