BRZI TRIKOVI IZ PRIRODE: Riješite se BRADAVICA na BRZ i JEDNOSTAVAN način!

Zdravlje

BRZI TRIKOVI IZ PRIRODE: Riješite se BRADAVICA na BRZ i JEDNOSTAVAN način!

Bradavice su najčešće bezopasne i ne uzrokuju bol, no svejedno ih većina osoba želi trajno ukloniti. Najčešće se pojavljuju na mjestima gdje se koža trlja (kapci, vrat, ispod pazuha i prepona i sl.).

Kako ukloniti bradavice – Ovo su, prema Draxe, najbolji načini kako ih se riješiti na jednostavan način:

Prvo posjetite liječnika – Prije nego iskušate neki od kućnih lijekova, prvo potražite mišljenje dermatologa. Ukoliko bradavica bude “sumnjiva” liječnik može napraviti biopsiju kao mjeru opreza.

Jabučni ocat – Komadić pamuka natopite jabučnim octom pa istisnite višak tekućine. Stavite ga na bradavicu, omotajte zavojem i ostavite da djeluje preko noći. Postupak ponavljajte svaki dan dok bradavica ne potamni i otpadne.

Ulje čajevca – Ulje čajevca ima antifungalna, antivirusna i antimikrobna svojstva. Na zahvaćeno područje nanesite tri kapi ulja čajevca i utrljajte u kožu blagom masažom. Ponavljajte tri do četiri puta dnevno za bolji rezultat.

Ulje origana i kokosovo ulje – Pomiješajte dvije do tri kapi ulja origana s četiri do pet kapi kokosovog ulja. Zahvaćeno područje očistite toplom vodom i zatim smjesu stavite na zahvaćeno područje. Postupak ponavljajte dva do tri puta dnevno dok bradavica ne potamni i otpadne.

Sok od limuna – Sok od limuna bogat je limunskom kiselinom koja pomaže u uklanjanju mrtvih stanica i isušivanju bradavica. Ako kroz nekoliko tjedana svakodnevno na bradavicu nanosite limunov sok, primijetit ćete da se bradavica polako raspada. Jednostavno istisnite malo svježeg limunovog soka na komadić vate i na ciljano mjesto nanosite dva do tri puta dnevno.

Aloe vera – Aloe vera nadaleko je poznata po svojim antioksidativnim i ljekovitim svojstvima. Na očišćeno zahvaćeno područje stavite malo soka (ili gela) aloa vere i umasirajte u kožu. Postupak ponavljajte dva do tri puta dnevno.

Češnjak – Poznat je po brojnim ljekovitim svojstvima, no jeste li znali da je odličan i u borbi protiv bradavica? Zdrobite dva češnja češnjaka, nanesite na komadić vate, omotajte zavojem i ostavite preko noći. Postupak ponovite tri noći zaredom.

Kora od banane – Izrežite komadić kore od banane i unutrašnjom stranom kore prekrijte bradavicu. Zamotajte zavojem i ostavite da djeluje preko noći. Ponavljajte postupak svake noći dok bradavica ne nestane.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)