BATO, BEŽI, NOŽ! Partner izbodene žene otkrio stravične detalje zločina koji se odigrao pred očima njegovih sinova!

Region

BATO, BEŽI, NOŽ! Partner izbodene žene otkrio stravične detalje zločina koji se odigrao pred očima njegovih sinova!

Dva mališana stara 8 i 13 godina svojim očima su videli kako je D.Z. (1993) iz leskovačkog sela Vinarca krvnički izbo nožem svoju bivšu sprugu V.S. (29), a njihovu maćehu, i od straha pobegla kroz prozor iz Dečjeg dispanzera, u kojem se tragedija dogodila 4. decembra ove godine.

– U tom strahu, stariji sin smogao je snage da pozove svog oca M.V. (30) i da mu kaže da je neki čovek izbo njihovi maćehu, koju su ponekad zvali mamom, ponekada imenom – priča nevenčani suprug V.S. iz Donje Lokošnice koji je tog dana pomagao prijatelju u klanju svinja u obližnjem selu, piše Blic.

Kaže da se više i ne seća kako je stigao do Dečjeg dispanzera u Leskovcu, ali ono što je prvo video kada je kročio preko praga ove zdravstvene ustanove, bile su lokve krvi u hodniku.

– Prizor je bio jeziv, mnogo krvi, u lokvama – priseća se.

Za to vreme žena je već bila prebačena u urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu, zatim u KC Niš, a on je decu našao kod zdravstvenih radnika.

– Prigrlili su decu, a ne znam kako su ih pronašli pošto su bili pobegli – dodaje:

– Kako su mu kasnije ispričali mališani, bivši suprug V.S. je ušao u Dečji dispanzer i seo pored njih troje na klupu, tamo gde se čeka ispred injekcionog odeljenja. Vrata tog odeljenja okrenuta su prema hodniku gde je žena izbodena 10 puta, pa tako dečaci nisu, i da su hteli, mogli da ne vide šta se dešava.

Razgovarali su oko dva minuta, pa je on predložio mojoj nevenačnoj supruzi da izađu u hodnik da deca ne slušaju njihov razgovor, na šta je ona pristala. Verovatno se moj mlađi sin okrenuo i video kako ovaj vadi nož i istog momenta čuo vrisak. U panici je rekao starijem sinu: Bato, beži, nož. Trčeći kroz hodnik, videlu su kako je bode, ali su nekako uspeli da skoče kroz prozor, pošto se sve dešavalo u prizemlju – priča M.V. poprilično smireno.

Do svega toga, kaže, ne bi došlo da je on odveo decu kod lekara, jedno da primi injekciju, drugo na kontolu

– Ja sam uveče saopštio da vodim decu kod lekara, ali se moja nevenčana supruga ponudila da to ona uradi, rekavši mi da ja idem da radim u selu jer mi živimo od mog nadničenja. Pristao sam. Sada se kajem. Da sam znao da će se ovo deseiti nikada joj ne bi dozvolio – objašnjava.

On ne zna kako je bivšu suprug saznao da će V.S. tog dana biti na kobnom mestu. V.S. je bila udata ranije u Vinarcu i sa D.Z. ima četvoro dece. Međutim, došlo je do razlaza, pa se ona vratila kod roditelja u jedno selo blizu Niša. Ona i M.V upoznali su se preko Fejsbuka.

– Potom smo izašli nekoliko puta. Dopala mi mi se, zaljubio sam se, verovatno i ja njoj. Jednog dana mi je javila da hoće da dođe da živi kod mene u Donjoj Lokošnici, na šta sam pristao. Čak sam joj i taksi platio od Niša do našeg sela – priča i u mobilnom telefonu pokazuje njegovu i njenu fotografiju, zajedničku. Oboje lepi, mladi i srećni.

Ona je, zapravo, u njegovu kuću stigla pre 15 dana. Malo je toga, dodaje, znao o njenoj prošlosti osim da ima četvore dece. Nije ga zanimalo, tvrdi.

– Meni je bilo važno to što me poštuje, što poštuje moju decu i moju majku, a često bi sa mnom išla da mi pomaže i nadničenju.

O D.Z. ne želi da govori i kaže da ga on neće tužiti.

– Sada mi je najvažnije da se ona oporavi, a rekli su mi u Nišu da je stanje stabilno. Ja se nje ne odričem, čim bude izašla iz bolnice dovešću je mojoj kući jer imam obavezu prema njoj – završava svoju ispovest ovaj mladi čovek koji je, kaže, prošao kroz pakao.

Najviše ga, dodaje, boli to što su u prvi mah svi mediji objavili njegovo ime, kao da je on izbo bivšu suprugu, ali se sada se situacija oko toga smirila jer se istina brzo saznala.

Kurir.rs/Blic