SVAKO VEČE PRED SPAVANJE JELA JE OVU NAMIRNICU: Mesec dana kasnije nije imala ni gram sala na stomaku!

Zanimljivosti

SVAKO VEČE PRED SPAVANJE JELA JE OVU NAMIRNICU: Mesec dana kasnije nije imala ni gram sala na stomaku!

Tajna vitke linije je u ovoj namirnici

Nutricionisti tvrde da ukoliko pred spavanje pojedete 30 grama mladog sira, veće su šanse da izgubite nataložene kilograme. Ovaj savet je poslušala Marija (46) i za mesec dana uspela je da skine čak 3 kilograma. Salo sa stomaka sa kojim je muku mučila godinama je u potpunosti nestalo.

Kako mladi sir utiče na metabolizam i mršavljenje?

Odgovor na ovo pitanje dali su nutricinisti, a pozitivan efekat je pokazala i sprovedena studija koja je obavljena u u “Britanskom nutricionističkom žurnalu”.

Naime, ovim istraživanjem je dokazano da samo 30 grama proteina, a kojih u velikoj meri ima u siru, pola sata pre spavanja, jača mišiće, ubrzava metabolizam, ali i pozitivno utiče na zdravlje celog organizma.

“Mladi sir sadrži visok nivo proteina i kalcijuma. Od proteina gradimo mišiće i važni su i za profesionalne sportiste, i za ljude koji žele da smršaju. Kalcijum je važan za sve starije od 30 godina jer pomaže održavanje koštane mase”, navodi Ešli River, nutricionistkinja i dodaje da je punomasna verzija sira bolja od one sa niskim procentom masti jer sadrži zdrave masnoće koje su našem oragnizmu neophodne.

Dakle, ukoliko želite da dovedete liniju u red, svako veče pojedite krišku mladog sira. Uz korigovnu ishranu i laganu fizičku aktovnost, retzultati neće izostati.(Stil.kurir.rs)