LEDENA BANANA TORTA, KOJA SE NE PEČE: Ništa kremastije i slađe niste okusili!(RECEPT)

Uncategorized

LEDENA BANANA TORTA, KOJA SE NE PEČE: Ništa kremastije i slađe niste okusili!(RECEPT)
Lagana, nepečena, voćna torta, koju će svi ukućani odmah zavoleti!

Sastojci:

300 gr mlevenog keksa
200 gr kokosa
200 gr šećera u prahu
2 dcl soka od narandže
1 l mleka
1 puding od vanile
1 puding od čokolade
4 kašike gustina
2 margarina od po 250 gr
200 gr petit keksa
1/2 l slatke pavlake
4 banane
10 kašika šećera
sok od narandže za umakanje keksa

Priprema:

Prvi fil:

U 1/2 l mlijeka, skuvati puding od vanile, 2 kašike gustina i 5 žlica šećera. Hladno pomešati sa pola umućenog margarina.

Drugi fil:

U 1/2 l mleka skuvati puding od čokolade, 2 kašike gustina i 5 kašika šećera. Hladno pomešati sa pola umućenog margarina. Oba fila ostaviti u frižider oko sat vremena.

Kora:

Izmešati mleveni keks i kokos (umesto kokosa možete staviti orahe), preliti sa 2 dcl soka od narandže, posebno umutiti 1 margarin i 200 gr šećera u prahu, pa sve spojiti. Ostaviti u frižider oko sat vremena. Onda podeliti na dva dela.

Slaganje torte:

Koristite okrugli kalup promera 26 cm i obložite prozirnom folijom. U kalup rukom utisnuti polovinu kore od mlevenog keksa.

Zatim premazati polovinom prvog fila, pa složiti red petit keksa, namočenog u sok od narandže. Onda premazati polovinom drugog fila, pa banane isečene na kolutove ili po dužini koje smo poprskali limunovim sokom.

Opet premazati drugom polovinom drugog fila, opet petit keks, pa ostatak prvog fila.

Na kraju kora od mlevenog keksa koju je malo nezgodno utisnuti po vrhu, pa je možete razvaljati izmedju dve prozirne folije na krugu (od drugog kalupa) i samo preneti i lagano utisnuti.

Ostaviti u zamrzivaču oko 3 sata. Onda tortu okrenuti na tacnu i premazati šlagom ili preliti čokoladom i staviti u frižider.

Napomena:

Umesto kokosa možete staviti pečene, mlevene orahe ili lešnike. Umesto banana, može se staviti i neko drugo voće. Torta je visoka i izdašna.stil