Braća Baldwin: Jedan ubio ženu, dvojica su reality zvijezde, četvrti stiže na Balkan

Svijet

Vjerovatno najpopularnija filmska braća Baldwin možda ne rade kao nekada, ali uvijek su na neki način aktuelni.

Ako ništa barem zbog svoje mnogobrojnosti, uvijek će biti u centru pažnje.

Rijetko ćete ih vidjeti zajedno u prostoriji, ili na jednoj slici, pošto se realno ponašaju kao rogovi u vreći.

Alec Baldwin je zbog nesretnog slučaju i ubistva iz nehata na snimanju filma bio u svim medijima, ali u regionu je ovih dana aktuelniji William Baldwin koji će se pojaviti u novoj sezoni srbijanske serije Južni vjetar.

Sve ovo je dobar razlog da se prisjetimo gdje su i šta rade trenutno sva četvorica, piše Noizz.

William Baldwin

On će glumiti u nastavku serije zajedno u tandemu sa Michael Madsenom. Kako je naveo reditelj filma i serije Miloš Avramović, njih dvojica će glumiti agente koji štite interese američke administracije.

Miloš Biković je ranije u prepiskama i prepucavanjima sa Sergejem Trifunovićem spomenuo da se sa Baldwinom pregovara, a evo sad nam je jasno da je u pitanju bio ovaj uspješni serijal.

William je treće dijete Aleksandra i Carol Baldwin i često se još predstavlja pod imenom Billy. Iako je diplomirao na koledžu i studirao političke nauke, devedesetih se otisnuo u glumu kao i ostala braća.

Snimao je relativno loše filmove poput Fair Game i Sliver, u kojima je imao strastvene scene sa ljepoticama Cindy Crefeord i Sheron Stone. I dalje ima karijeru, možda nije u prvoj ligi glumaca, a ni drugoj, ali pojavljivao se u gledanim serijama (Gossip Girl, Hot In Clevland, The Purge), a i sarađuje i dalje na zanimljivim filmovima i sa zanimljivim autorima.

Alec Baldwin

Alec je najstariji brat i onaj sa najboljom i najistaknutijom karijerom. Zbog svojih uloga je tehnički i povukao nogu za ostalu braću. Bio je nominovan za Oskara, a osvajao je Emi, Zlatne Globuse i Toni nagrade.

Igrao je u velikim blockbasterima ali i malim nezavisnim projektima. Posljednjih godina je bio opet u centru zbivanja, s obzirom na to da je imitirao Donalda Trumpa u serijalu Saturday Night Live.

Ipak, i dalje nešto o čemu se priča i ono što će baciti veliku sjenku na njegov život je to što je iz nehata ubio direktoricu fotografije i ranio režisera na snimanju filma, kada je ispalio metak iz pištolja rekvizita na setu u Novom Meksiku. U tragičnom incidentu stradala je Halyna Hachins dok je režiser filma Rust prevezen u bolnicu.

Daniel Baldwin

Nešto mlađi od Aleca je Daniel Baldwin. Iako je glumio većinu svog života, još od kraja osamdesetih, za neameričku publiku važi za možda i najmanje poznatog brata. Naravno, pamtit ćemo ga po seriji Homicide, ali nakon kultne serije, Daniel se ne može pohvaliti nekim većim ostvarenjima.

Kao i sve propale glumačke zvijezde koje vuku kakvo takvo ime, pojavljivao se širom svijeta u raznim realityjima, a najviše su ga ljudi upamtili u britanskom Velikom Bratu kao i Celebrity Rehab with Dr Drew kad je priznao da ima problem sa kokainom.

Stephen Baldwin

On je najmlađi brat. Pamtimo ga iz filmova Dežurni Krivci i Rođen 4. jula kao i gomile neuspješnih projekata, među kojima je i serija Young Guns koja se emitovala na našim televizijama devedesetih.

Kao i svoj stariji brat Daniel i on se otisnuo u realityije, a najviše vremena je proveo u Celebrity Apprentice čiji je voditelj bio ni manje ni više nego Donald Trump.

Trump i Stphen su postali dobri ortaci nakon toga i najmlađi Baldwin ga je podržavao tokom njegove kampanje za predsjednika. Inače, njegova kćerka je Hailey Baldwin, koja je danas u braku sa Justinom Bieberom.radiosarajevo.ba