Temperature idu ispod nule idućih dana, pao je i prvi snijeg

Region

Snijeg je prekrio i prometnicu na autocesti Zagreb – Rijeka, a od srijede nas očekuju i temperature ispod nule

Prve pahulje snijega zabilježene su u ponedjeljak u Tršću. Ovo je prvi bijeli pokrivač koji je ove sezone zabilježen.

Kako je vidljivo i na stranicama HAK-a, snijeg je prekrio i prometnice. Vozače se poziva na oprez ako voze tom dionicom.

Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan?
Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ), sutra nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiše će biti na istoku i jugu zemlje, a u gorju mjestimice susnježica i snijeg. U drugom dijelu dana će oborine prestati i moguće je razvedravanje.

U srijedu većinom sunčano, posebno na Jadranu. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla. U četvrtak promjenljivo oblačno, na Jadranu i uz njega ponegdje s kišom, moguće i grmljavinom, a u sjevernim kopnenim područjima mjestimice s maglom koja može lokalno biti dugotrajna.

U petak posvuda promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti vjetar većinom slab. Na Jadranu će u srijedu bura oslabjeti i u četvrtak okrenuti na jugo koje će jačati, a u petak će zapuhati jugozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, no u unutrašnjosti u srijedu i četvrtak hladno jutro, nerijetko uz mraz, javlja DHMZ.