Organizatorka sahrana prevarila ožalošćene: Ostavila tela da se raspadnu, a onda je usledio još veći šok…

Region

Organizatorka sahrana prevarila ožalošćene: Ostavila tela da se raspadnu, a onda je usledio još veći šok…

Šeron Hauel (50), menadžerka pogrebne službe Kenvorti u Mančesteru, osuđena je na zatvorsku kaznu jer je prevarila žrtve dok je bila zaposlena u organizaciji sahrana njihovih najmilijih, koristivši njihove podatke sa kreditnih kartica preko kojih je prisvajala novac.

Nakon što je Hauel uhapšena, policija i inspekcija otkrile su da su prostorije firme u nebezbednom i nehumanom stanju, a takođe su otkrili i telo u fazi raspadanja, piše Manchester Evening News.

Zvaničnici su miris okarakterisali kao snažan i nepodnošljiv, a odmah su morali da napuste prostoriju. Ona je proglašena krivom po šest tačaka optužbi za prevaru lažnim predstavljanjem i osuđena je na 25 meseci zatvora.

Sud je zaključio da ona ne preuzima tela iz bolničkih mrtvačnica na “blagovremen” način, a priznala je kršenje trgovinskih standarda bar u šest slučajeva.

Jedna žrtva je opisala kako je telo njihove voljene osobe bilo “ostavljeno u frižideru”, dok ih je Haul lagala da je telo u kapeli, dok je druga kazala da se potpuno slomila nakon otkrića da je njen rođak mesec dana nakon smrti i dalje u kapeli je telo bilo gotovo neprepoznatljivo.

Hauel bi takođe više puta propustila da organizuje sahranu, a uznemirenim ožalošćenim porodicama nije se javljala na telefon. Tužilac rejčel Kuper rekla je da je utvrđeno da je Šeron Hauel prevarila svoje žrtve koristeći bankovne račune ožalošćenih koji su joj ostavljali podatke za plaćanje sahrane.

Njen advokat Mar Firman branio je Hauel da je u trenucima zločina bila neuračinjiva, očajna i fizički i psihički bolesna. Kazao je da je patila od depresije i da je imala problem sa alkoholizmom, nakon čega joj je ubrzo dijagnostikovana epilepsija, kao i rak d*jke. (objektiv.rs)