Roditelji tragično preminule Džene: Čuvala sam je za ruku dok nije zaspala

Region

Prije dva dana, uz suze i tugu, obavljen je i ukop i dženaza Džene Gadžun, dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja koja je preminula nekoliko dana prije nakon operacije i komplikacija do kojih je došlo tokom operacije očnog kapka.

Amila i Muris Gadžur, roditelji preminule djevojčice, večeras su za Face TV govorili o svemu što je prethodilo ovoj tragediji.

Majka Amila je rekla kako je Džena došla potpuno zdrava u ordinaciju.

Čuvala sam je za ruku dok nije zaspala. Čekali smo u autu i vidjeli da dolazi Hitna. Rekla sam mužu da se nešto dešava. Pitala sam je li djevojčica živa. Tješili su nas iz Hitne pomoći da je sve uredu. Nije nam bilo ni na kraj pameti da će se nešto dogoditi”, navela je Amila.

Napomenuli su kako nisu mogli čekati da se djevojlica pati godinu dana, te su je zato odveli u privatnu ordinaciju.

“Nismo znali da će se ovo odigrati u stomatološkoj sali. Ne znam šta su imali od aparata. Znam gdje sam je ostavila i kakvu. Nismo platili operaciju, zbog čega da platimo?!… Nina Jovanović je bila uz nas dok smo bili na KCUS-u!”, naveli su njeni roditelji.

Supruga je pitala dr. Rožajca da li je stara anestezija, on je rekao da ne zna šta se desilo. Dr. Rožajac je izjavljivao da je on nas tražio, nije istina, mi smo njega kontaktirali. Od momenta na KCUS-u nikad ga više nismo vidjeli. Djevojčici je mozak potpuno spržen.

Snimala je glavu prije operacije. Dobila je šećer 34 poslije operacije, a bila je zdravo dijete. Nije nikada bila bolesna. Nikoga lično ne krivimo. Neko je kriv, ko je mi ne znamo. Znamo samo koji tim je ljudi preuzeo djevojčicu i kakvu smo je predali. Kad smo došli ordinacija je bila zaključana”, naveo je Muris.

Podsjetimo da je istragu o ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.radiosarajevo.ba