RHMZ UPOZORAVA NA OLUJNE UDARE KOŠAVE: Temperatura ide ispod nule, a za ovaj deo zemlje je upaljen i meteo alarm

Region

U većem delu zemlje sutra će biti pretežno sunčano uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju olujni sa udarima brzine od oko 85 kilometara na sat, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Jutarnja temperatura kretaće se od minus jedan do šest, a najviša dnevna od osam do 14 stepeni Celzijusa. U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i vetrovito sa jakim, povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura biće oko šest, a najviša dnevna oko 11 stepeni Celzijusa.

Da nas ponovo čekaju udari košave potvrdio je i meteorolog Marko Čubrilo.

“Od danas će istočno od nas jačati polje anticiklona dok će se nad Mediteranom i dalje zadržavati ciklonska aktivnost. U takvim uslovima u košavskom području zbog razlike u vazdušmom pritisku između ciklona i anticiklona počinje jak jugoistočni vetar. U isto vreme duž severnog Jadrana jačaće bura, dok će nad većim delom srednjeg i južnog biti istočnog vetra, posebno na otvorenom moru.Košava će poseno pojačati večeras i sutra kada bi nad velikim delom područja gde je ona tipična udari išli i do oko 17 metara u sekundi, dok bi nad opredelima de će biti najjača udari išli i oko 23 metara u sekundi”, napisao je on na Fejsbuku.kurir.rs