Pogledajte gol u 90. minuti kojim je Srbija “rasplakala” Ronalda i 60.000 Portugalaca (VIDEO)

Region

Pogledajte gol u 90. minuti kojim je Srbija “rasplakala” Ronalda i 60.000 Portugalaca (VIDEO)

Nogometna reprezentacija Srbije osigurala je direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon senzacionalne pobjede protiv Portugala u Lisabonu rezultatom 2:1, a heroj gostiju bio je Aleksandar Mitrović koji je pogodio u 90. minuti.

Srbija je odigrala izuzetno kvalitetnu utakmicu i sasvim zasluženo pobijedila Portugal, a gol odluke pao je u 90. minuti.

Tadić je ubacio loptu, a na drugoj stativi je Mitrović ostao sam i onda glavom pogodio mrežu Patricija. Na terenu je uslijedilo veliko slavlje gostujućih igrača, Mitrović je čak skinuo i dres, zbog čega je dobio žuti karton, no to ga neće previše brinuti.

Nakon što je Mitrović postigao gol, komentator “Sport Kluba” je u delirijumu proslavio ovaj trenutak i činjenicu da je reprezentacija Srbije osigurala direktan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Kamera je u jednom trenutku prikazala i razočaranog Cristiana Ronalda koji je u nevjerici gledao kako on i njegovi saigrači ostaju bez direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo, a ništa drugačije nije reagovalo ni 60.000 navijača koji su bili na stadionu.

Podsjećamo, Portugal je golom Sanchesa u 2. minuti poveo sa 1:0, da bi Tadić sredinom prvog poluvremena poravnao na 1:1. Srbiji je u ovom meču odgovarala samo pobjeda, a na kraju su izabranici Dragana Stojkovića u tome i uspjeli.face.ba