Spasioci na plaži ispunili posljednju želju 95-godišnje starice…

Svijet

Spasioci na plaži ispunili posljednju želju 95-godišnje starice…

Spasioci su odlučili ispuniti posljednju želju 95-godišnje starice koja je htjela još jednom provesti vrijeme na plaži. Dovoljno je impresivno što je Dottie Schneider iz Indiane doživjela 95 godina, ali ona je sve osim vaše prosječne bake.

Ona ima avanturistički duh, išla je jedriti kada je imala 89 godina. Kada je doživjela moždani udar, prije četiri godine, naučila je ponovno pričati iako liječnici to nisu nikako očekivali.

Schneider je blagoslovljena brižnom kćeri, Kimberly Waterbury, koja pazi na nju te ima cijelu knjigu punu uspomena s njom. Dottie je u domu za stare i nemoćne te joj je bilo jako važno da ove godine ode na odmor sa svojom kćeri.

„Ona je sve pobijedila“, rekla je Kimberly.

Odlučile su otići u Alabamu na Orange Beach s prijateljicom Pamelom Jones i njezinom svekrvom Lindom Jones. Dottie je imala jednu posljednju želju: osjetiti pijesak pod nogama.

„Pričale smo o ovome mjesecima“, rekla je Kimberly „Brojali smo mjesece, tjedne i dane. Ovo je bio prvi put da je rekla da ne želi ići. Želi ostati.“

Na dio te želje je sigurno utjecala i dobrota koju su joj ukazali lokalni spasioci s plaže. Prvi dan kada je Kimberly pokušala odvesti svoju mamu na pijesak imala je dosta problema zbog bolova u zglobu zbog čega je jako teško vozila kolica svoje mame preko pijeska.

Tada ih je uočio spasilac Shane Martin te je odmah došao pomoći. Nakon što je malo popričao s njima ponudio se odvesti Dottie do mjesta za odmor na plaži te je rođeno posebno prijateljstvo. Slijedećih par dan, kad god bi „gospođa Dottie“ došla na plažu ili je htjela natrag u hotel, spasilac je uvijek bio tu da joj pomogne.

„Naši spasioci su naučeni da pomažu ljudima ako im je teško“, rekao je Brett Lesinger, voditelj spasilačke službe za Orange Beach.

„Svaki dan kada bi željela doći, mi smo nastojali osigurati da to i uspije. Rekli smo joj da viče ako joj sunce postane prejako.“

Dottie je uživala u svemu tome, u odmoru, suncu i spavanju na plaži. Stavila je noge u vodu, osjetila je pijesak, miris mora, a čak je uzela i suvenir – malo pijeska s plaže da se može sjećati tog odmora.

Za Dottie je to bio predivan put iako se na početku njezina kćer brinula da će uspjeti doći na plažu samo na kratko vrijeme. No, zahvaljujući spasiocima, Dottie je u plaži uživala svaki dan. Njihova pomoć bila je pravi blagoslov i za Kimberly koja je rekla da je uspjela uživati u putu više kao član obitelji, a manje kao njegovateljica.

„Nisam bila njegovateljica. Bila sam joj kćer“, rekla je, „Bilo je nevjerojatno. Oni su bili divni. Bili su tamo. To nam je promijenilo cijelo putovanje.“

Spasilačka služba je podijelila fotografije na Facebooku
Spasilačka služba podijelila je fotografije s Dottie na svojoj Facebook stranici. Napisali su: „Spasioci su u javnoj službi te su bili jako sretni što su mogli pomoći. Gospođa Dottie, koja ima 95 godina, nedavno nas je posjetila na Orange Beachu u nadi da će uživati u plaži, ali nije mogla sama hodati pijeskom.

Svaki dan, punih tjedan dana, spasioci bi čekali gospođu Dottie i njezinu obitelj te bi joj pomogli da dođe na plažu, a onda i da se vrati u smještaj. Obitelj nam je zahvalila frižiderom punim hrane na kraju tjedna.“

Spasioci su odbili napojnice jer im je dovoljna plaća bila vidjeti ju „kako se smiješi.“

Kimberly je na to dodala: „Zauvijek ćemo biti zahvalni spasiocima s plaže. Zbog njih se moja mama osjećala posebno. Nije osjećala kao da je bilo kome teret.“

„Ne mogu dočekati da ponovno idemo tamo. Bilo je čarobno. Bolje nego odlazak u Disney World. Ti su dečki zaslužili svaku pohvalu zbog načina na koji su se odnosili prema mojoj mami. Svaki od njih je istinski mario.“ novizivot.net