Putuje po svetu i ljudima POPRAVLJA ZUBE: Kad ga pitaju za cenu, samo im kaže dve reči…

Zanimljivosti

Putuje po svetu i ljudima POPRAVLJA ZUBE: Kad ga pitaju za cenu, samo im kaže dve reči…

Brazilski stomatolog Felipe Rosi (39) dokaz je da svako može biti superheroj bez obzira na profesiju. Ovaj mladić, naime, putuje svetom da bi vratio samopouzdanje, zdravlje i osmeh siromašnim ljudima ne tražeći im novac zauzvrat, već im se samo obrati sa “Ne dolazi u obzir”.

Rosi je pokrenuo humanitarnu organizaciju Por1sorriso, a on takođe u saradnji sa svojim timom besplatno popravlja zube siromašnim ljudima širom sveta.

Ovaj brazilski stomatolog smatra da svoj život treba posvetiti nečemu što je dobro za zajednicu.

Njegova nastojanja da ispunjava svrhu svog života odvela su ga i izvan Brazila, uglavnom u siromašne zemlje, kao što su Kenija i Mozambik, gde ljudima pomaže da dobiju novi osmeh i ne naplaćuje im svoje usluge.

Teri Rimer, jedna je od mnogih pacijenata kojima je ovaj stomatolog pomogao. Ona je podelila priču o svom životu pre operacije.

– Kad se setim vremena kada nisam mogla da imam pristojnu fotografiju jer su me svi izazivali da se nasmejem, a meni je bilo jako neprijatno – rekla je ona, prenosi Truth Theory.

Osim estetskih problema, Rimer je imala problem s ishranom jer nije mogla sve da jede, a njeno stanje bilo je toliko loše da su morali da joj povade sve zube i ugrade novu kost.

Operacija je bila veoma složena da je bilo potrebno nekoliko meseci da bi se oporavila, živeći svaki dan u velikim bolovima, a čak i lekove koje je morala da uzima dovodili su do uznemirene probave.

Prošla je kroz pakao kako bi mogla da vodi normalan društveni život, a sada se prema njoj postupa s poštovanjem koje je odavno trebalo da ima.

Mladi stomatolog pomogao je mnogim ljudima, a ostaje nada da će nastaviti svoj posao. Svetu su definitivno potrebni ljudi kao što je on. (objektiv.rs)