ŠEJK ZA MRŠAVLJENJE SPECIJALNO ZA ŽENE: Skida kilograme munjevitom brzinom – ALI MORATE GA PITI OKO 14:00 SATI – evo zbog čega…

Zdravlje

ŠEJK ZA MRŠAVLJENJE SPECIJALNO ZA ŽENE: Skida kilograme munjevitom brzinom – ALI MORATE GA PITI OKO 14:00 SATI – evo zbog čega…

Žene ne treba da primjenjuju istu dijetu kao muškarci, zato je ovaj šejk za mršavljenje namijenjen upravo njima! Žene i muškarci ne treba da slijede istu dijetu, tvrdi dr Sara Gotfrid, jer su njihove potrebe različite, najpre zbog hormona koje upravljaju metabolizmom.

Hormoni igraju ključnu ulogu u tome koliko će dijeta biti uspešna. Na primjer, keto dijeta ne obezbeđuje, po mišljenju ove doktorke, dovoljno ugljenih hidrata, naročito ne za žene srednjih godina. Ugljeni hidrati pomažu da se ublaži odgovor na stres, da se snizi nivo kortizola, pojača lučenje hormona rasta i podrži funkcija štitne žliezde. Takva ishrana podmlađuje čitav organizam.

Za žene ona najviše preporučuje autofagiju i to po satnici 14:10 – tokom 14 sati se gladuje (ne jede se ništa, dozvoljeni su voda, čaj i kafa), a tokom 10 sati se jede raznovrsna hrana.

Nakon perioda gladovanja, dr Gotfrid preporučuje da prvo popijete šejk od zelenog povrća i sjemenki, obogaćenog dobrim masnoćama i vlaknima.

U blenderu treba izmiješati:

natopljeno
čia seme
(1 do 3 kašičice),
laneno sjeme (1 do 3 kašičice),
1 kašiku tamnog kakao praha,
zeleno povrće (35-40 gr – spanać, kelj ili mešavina po želji),
1 kašiku kvalitetnog ulja (MCT ulje, ulje oraha),
filtriranu vodu (175-225 ml) i
6 kockica leda.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)