NEĆETE VEROVATI: Pogledajte čemu služe KESICE ČAJA, niko ih tako ne koristi!

Zdravlje

NEĆETE VEROVATI: Pogledajte čemu služe KESICE ČAJA, niko ih tako ne koristi!

Nakon što čaj popijemo, iskorišćene kesice odmah bacimo. Makar većina nas tako radi. I većina pravi veliku grešku. Pored toga što smanjuju natečenost očiju, ublažavaju opekotine od sunca i ujede insekata, iskorišćene kesice čaja su pravi pomoćnik i u kućnim poslovima.

Evo za šta sve možemo da ih iskoristimo:

– Pored sode bikarbone, iskorištene kesice čaja su odlične u uklanjaju neprijatnih mirisa u frižideru. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u frižider i ostaviti preko noći tako da upiju mirise. – Vlažne kesice crnog čaja čuvaju metalno posuđe od rđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim kesicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će sprečiti korodiranje. – Masno posuđe je teško oprati, ali u razgradnji tvrdokornih mrlja najbolje će pomoći kesice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dve do tri kesice i ostaviti pet minuta. Nakon toga će ispiranje sudova postati lakše. – Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuvajte čaj sa dve stare kesice i iskoristite ga kao sredstvo za čišćenje.

– Baš kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i nameštaja. Treba skuvati čaj od dve iskorišćene kesice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i delovaće blagotvorno na pore drveta. Posebno je dobar crni čaj. – Osim što uklanja neprijatne mirise iz frižidera, iskorišćene i osušene kesice čaja će upiti i sve mirise iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći da bi vratile svežinu. – Ukoliko želite da osvežite stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta, a nakon toga ih možete usisati

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (espreso.co.rs)