“Počnem da se znojim, povraća mi se”: Ova žena ima STRAH od HRANE, a živi samo od ovakvih obroka…

Zanimljivosti

“Počnem da se znojim, povraća mi se”: Ova žena ima STRAH od HRANE, a živi samo od ovakvih obroka…

Šarlot Vitl mora da bira kuda šeta, s kim se viđa i gde kupuje kako bi mogla da se nosi sa višegodišnjom fobijom. Šarlot pati od sitofobije, odnosno ima strah od hrane.

Šarlot na sreću nema problem sa svom hranom, već se ovo pre svega odnosi na povrće, a sve je počelo kada je kao dete probala brokoli.

– Danas je dovoljno samo da ga vidim u prodavnici, odmah počinjem da se znojim, loše mi je. Tako je i sa ostalim povrćem. Zato godinama jedem samo piletinu i pirinač – kaže Šarlot.

Ona ističe da su za njenu fobiju krivi roditelji koji su je terali da jede sve i pretili su joj da će joj biti loše ako nešto što su spremili ne proba.

– Kada je videla kakav mi je otpor napravila, majka Džudi se plašila da ću umreti bez hrane, pa se preorijentisala na hot-dogove, piletinu i ribu. Danas puno pijem i milkšejkove. Osim povrća, imam problem i sa temperaturom hrane, kao i sa njenom gustinom. Ništa vrelo ne mogu da jedem, kao i ni supe poput one od paradajza koje su gnjecave i guste – kaže Šarlot.

Problemi oko hrane reflektovali su se i na njen emotivni život. Nakon što su je neki momci u periodu puberteta smatrali “čudakinjom” rešila je da poslednjih godina odmah na upoznavanju kaže muškarcu ko je i šta je.

U međuvremenu je učestvovala i u šou programu “Ekstremne fobije” u kojem je upoznala sve sa problemom obroka koji ima od malena.

– Učešće i razgovori s nekim lekarima pomogli su mi da danas imam hrabrost da pojedem recimo tanjir testenine ili probam grejpfrut. To je doskora bilo nemoguće – rekla je Šarlot Vitl. (objektiv.rs)