Dok su skrhani muževi sahranjivali svoje supruge, čudna devojka im je radila nešto ODVRATNO…

Zanimljivosti

Dok su skrhani muževi sahranjivali svoje supruge, čudna devojka im je radila nešto ODVRATNO…

Latonija Stjuart (30) iz Bronksa proglašena je krivom u četvrtak po optužbi da je opljačkala kuće ožalošćenih dok su prisustvovali sahranama svojih supružnika, rekli su zvaničnici.

Ona je u periodu od 2017. do 2018. godine provalila u šest kuća u okrugu Vestčester u morbidnoj šemi u kojoj je koristila čitulje kako bi izabrala žrtve, rekli su tužiocu.

– Apsolutno je zastrašujuće što su ljudi koji oplakuju gubitak voljene osobe bili ciljani i iskorišćeni na tako okrutan i gnusan način – rekla je tužiteljka Mimi Roka u saopštenju.

Stjuart je optužena da je ciljala domove u Kortlendu, Grinburgu i Osiningu nakon pretrage čitulja po internetu, a potom je obijala i pljačkala kuće dok su vlasnici, uglavnom muževi, prisutvovali sahrani svojih žena.

Ona bi, pomoću čekića razbijala staklene prozore ili vrata, a zatim bi provalila u kuće i odnosila novac, satove, nakite, srebrni pribor i ostalo od vrednosti šta bi joj se našlo pri ruci, navodi se u saopštenju, prenosi Njujork post.

Uhapšena je 1. maja 2018. kada su policajci Grinburga rekli da su je videli nakon što se čudno udaljavala od jedne kuće u koju je prethodno provalila.

Pronađena je sa nakitom i osmrtnicom na mobilnom telefonu.

Latonija Stjuart sada se suočava sa 15 godina maksimalne kazne zatvora, a presuda će joj biti izrečena u novembru. (objektiv.rs)