AKO JEDETE OVE 4 NAMIRNICE NIKADA NEĆETE IMATI RAVAN STOMAK! Nevjerovatno je da su ONE problem…

Zdravlje

AKO JEDETE OVE 4 NAMIRNICE NIKADA NEĆETE IMATI RAVAN STOMAK! Nevjerovatno je da su ONE problem…

Određene namirnice nisu dobar izbor, ako želite da imate čuveni ravan stomak. Pored toga što treba izbjegavati brzu hranu i slatkiše, postoji još nekoliko stvari koje treba ukloniti iz jelovnika.

Pred zdrave balansirane ishrane i vežbanja jedna grupa namirnica može povećati naslage masnoće na stomaku.

Musli pločice – Musli pločica, ili takozvane energetske pločice, zapravo nije zdrava zamjena za prave čokoladne pločice. Engleski naučnici otkrili su da su takozvane energetske pločice zbog svojih loših prehrambenih vrijednosti ne razlikuju se od slatkiša. Musli pločice često sadrže mnogo šećera, a to nije od pomoći.

Voćni sok – Kod voćnog soka postoji razlika između kupovnog i svježeg cijeđenog. Dok ceđeni sok sadrži samo voćne šećere, kupovni sokovi iz radnje imaju dodatni šećer.

So – So se u mnogim jelima brine ukus. Prezačinjena i slana hrana pored toga što utiče na krvni pritisak izaziva i nakupljanje vode, a to može da rezultira sa nekoliko kilograma više na vagi.

Jogurt – Kad je u jogurt u pitanju upozorenje se odnosi na različite vrste voćnih i punomasnih koji postoje u radnjama. Oni sadrže velike količine industrijskog šećera, a zbog visokog udjela laktoze mogu izazvati nadutost i upale u probavnom traktu. (novi.ba)