TRIK KOJI JE ODUŠEVIO ŽENE: Evo kako da izgledate savršeno U FARMERKAMA! Evo u čemu je tajna

Zanimljivosti

Christian Dior je jednom rekao: jednostavnost, dobar ukus i njega su tri osnove dobrog oblačenja, a ne koštaju ništa.

U nastavku pogledajte 10 stvari o vašem izgledu koje mogu ostaviti loš dojam na drug

1. IZBLIJEDILA ODJEĆA

Crna haljina može od prosječne žene napraviti kraljicu. Ali ako tkanina izgleda kao da je isprana na desetine puta i da je crna boja daleko od savršene, dobićemo suprotan efekat.

Šta možete učiniti: Operite svoju svijetlu i crnu odjeću u hladnoj vodi i nemojte je sušiti. Pri pranju možete dodati sirće, crnu kafu ili čaj. Najizloženija je odjeća od lana, dok vuna i najlon mogu čuvati svoju boju duže

2. NESAVRŠENO BIJELA ODJEĆA

Bijela, baš kao i crna, može imati pozitivan učinak na vaš izgled, ali samo ako je savršena. Žute ili sive nijanse jednodijelog komada odjeće učinit će da izgledate neuredno. A posebno ako se vide mrlje znoja na bijeloj odjeći.

Šta učiniti: Uzmite novu bijelu odjeću i uporedite ju sa svim bijelim odjevnim predmetima koje imate. Lagani znakovi žutila se mogu ukloniti dodavanjem vodikovog peroksida, sode ili soka limuna pri pranju bijele odjeće. Međutim, ako se žutilo na odjeći ne može ukloniti, najbolje je da taj komad odjeće bacite.

3. NEMARNO SMOTANI RUKAVI

Dobro namotani rukavi na odjeći učinit će da izgledate mlađe i dinamičnije. Međutim, rukavi samo gurnuti gore poput harmonike će učiniti da izgledate nemarno.

Kako da to učinite ispravno: Otkopčate dugmad na rukavu, poravnajte rukav, a onda okrenite manžetu iznutra, zatim napravite 1-2 zavoja za cijelu širinu rukavca. Ako se tkanina na manžetima na drugoj strani razlikuje u boji od glavne strane, uvijek možete napraviti talijanske rukave.

4. HAREM PANTALONE (ŠARVALE)

Harem pantalone ili kako se još nazivaju “Šarvale” obično su okej ako ih nosi neki hip-hop umjetnik. U svakom drugom slučaju, ove hlače predstavljaju potpuni promašaj.

Šta možete učiniti: Ako i povrh svega ne možete odustati od ovih hlača, onda je najbolje da ih nostite sa patikama ili sandalama. A gore možete obući jednostavnu majicu.

5. PERUT NA ODJEĆI

Tragovi peruti na odjeći su apsolutno nedopustivi. Kad ljudi vide ovo, obično se žele odmaknuti od vas.

Šta učiniti: Ako imate perut, to ukazuje kako vam je koža glave previše suha ili da ne uzimate dovoljno određenog vitamina. Dok ne pronađete pravi šampon ili ne riješite ovo stanje, izbjegavajte tamnije majice.

6. PREVIŠE DODATAKA

Previše nakita, a posebno u kombinaciji sa svjetlijim make-upom, može čak i pažljivo odabranu odjeću pretvoriti u nešto veoma neugodno.

Šta učiniti: Coco Chanel savjetuje da uklonimo onaj komad nakita ili dodatak koji smo stavili posljednji. Uostalom, ovo se najčešće pokaže kao suvišno.

7. NEUREDNA BRADA

Brada muškarca može naglasiti pozitivne, pa čak i prikriti nedostatke u vašem izgledu. Ali to važi samo onda kada je brada uredna i dobro njegovana. Brada koja je neuredna učinit će da izgledate kao beskućnik.

Šta učiniti: Bradi trebate dati pravilan oblik, koji treba biti u skladu sa oblikom vašeg lica.

8. OPUŠTENE PANTALONE

Čini se kako ova slika govori sama za sebe i objašnjava zašto ne biste trebali nositi hlače na ovaj način, a posebno je pogubno u kombinaciji sa lošim držanjem tijela.

Šta učiniti: Kupite farmerke koje odgovaraju vašoj veličini i izbjegavajte farmerke koje imaju veoma nizak struk. Kako biste kontrolisali položaj kralježnice, pokušajte zamisliti da vam je neko prosuo čašu hladne vode niz leđa.

Pogledajte i ovaj trik:

https://youtu.be/j5v2CN18rDc

9. NEUREDAN MAKEUP

Razmazana maskara, ispucali ruž za usne, loše nacrtane obrve mogu učiniti da izgledate neprivlačno. Osim toga, ovakav makeup će dovesti do toga da vaše lice izgleda umorno.

Šta učiniti: Ako je makeup izgubio svježinu do te tačke da se lako primijeti, najbolje je cijelu šminku skinuti. U budućnosti, kako bi šminka trajala duže, a posebno na očima, koristite make-up podlogu.

10. SITNICE

Ruž za usne na zubima, mala rupica na haljini, komad peršuna među zubima – sve su to stvarčice koje se lako primjećuju na nekome, a posebno ako smo osobu tek upoznali.

Šta učiniti: Prije odlaska iz kuće, odvojite nekoliko minuta da biste pregledali sebe u ogledali. Isto to učinite i nakon što popijete kafu ili pojedete nešto.

Ovo nisu jedini trikovi koji vas mogu spasiti neprijatnih situacija. Pogledajte na šta još trebate obratiti pažnju:

1. MASNA KOSA

Kada nemate vremena da operete kosu, obični papirni ručnici će spasiti stvar. Upijte masnoću sa tjemena, a onda malo rukama pređite kroz kosu. Za čas posla će izgledati svježije.

2. PROBLEMI SA RAJFEŠLUSOM

Kada se rajfešlus na vašoj odjeći izneada zaglavi, iskoristite običnu olovku. Utisnite obe strane zatvarača uz olovku i lagano povucite.

3. ZNOJ U PODRUČJU GRUDI

Ako se ljeti previše znojite u području grudi, običan dnevni uložak će biti od koristi. Jednostavno ih stavite u grudnjak i oni će upijati znoj.

4. PROBLEMI SA HELANKAMA

Ako helanke naglašavaju nedostatke vašeg tijela, postoji način kako da ih nosite, uzmite stare štramplice i izrežite ih tako da ih pretvorite u kratke hlačice. Obucite ih ispod helanki kako bi oblikovale vaše tijelo.

5. MRLJA OD TINTE

Tinta je iscurila na vašu odjeću? U ovom slučaju uobičajeni antibakterijski gel će vam pomoći. Stavite krpu ili papirnati ručnik ispod mrlje kako bi pokupili tintu, a zatim iscijedite malo sredstva za dezinfekciju na mrlju i protrljajte ih sa ubrusom, a zatim operite to područje.

6. SVJEŽ DAH

Ako trebate osvježiti dah brzo, a nemate četkicu za zube pri ruci, možete žvakati zrna kafe. To će ukloniti neprijatan miris, a njihova čvrsta struktura će očistiti jezik od plaka, koji sadrži puno bakterija.

7. ŽUTI ZUBI

Iskoristite banane da izbijelite zube. Protrljajte zube sa unutrašnjom stranom kore od banane i pričekajte 10-15 minuta. Zatim isperite pastom za zube. Ovaj postupak će vam pomoći u izbjeljivanju zuba.

8. KLIZAVE CIPELE

Ako vam se klizi u cipelama, možete koristiti šmirgl papir. Istrljajte poplate u kružnim pokretima. Nemojte previše pritiskati.

9. KROMPIR PROTIV MRLJA OD ZNOJA

Možete iskoristiti krompir kako biste smanjili rizik od pojavljivanja mrlja od znoja ispod pazuha. Izrežite svježi krompir i utrljajte ispod pazuha. Pričekajte dok ne upije, a onda operite vodom.

10. SUKNJA VAM SE PODIŽE

Ako vam se krajevi suknje stalno podižu, iskoristite lak za kosu. Jednostavno naprskajte po vašim bedrima i suknja se neće podizati.

11. PRSTEN SE ZAGLAVIO

Ako vam se prsten zaglavio, samo podignite ruku i držite nekoliko minuta. Krv će pojuriti ka dolje i moći ćete ukloniti prsten.novi.ba