UVEK SANJATE ISTI SAN? Stručnjaci otkrivaju ZAŠTO vam se to dešava i kako da rešite problem…

Zanimljivosti

UVEK SANJATE ISTI SAN? Stručnjaci otkrivaju ZAŠTO vam se to dešava i kako da rešite problem…

Da li vam se nekada desilo da nekoliko puta sanjate isti san? Likovi, radnja, gotovo sve je isto i sve se ponavlja.

Zašto sanjamo konstantno isti san i isti događaj?

Sanjanje istog sna može značiti da naša podsvest ima neku poruku za nas. Tu leži ključ jer je na vama da rešite sami sa sobom šta je to u životu što vas opterećuje čak u toj meri da to konstantno sanjate.

Psiholog koji se bavi i snovima, Rolo Mej tvrdi da čovek koji ne može da sanja, lakše izlazi na kraj sa problemima na javi. Dakle, sve ono što sanjate, odraz je onoga o čemu razmišljate kada ste budni.

Ako često sanjate noćne more, to pokazuje da vas muči neka trauma s kojom se inače borite ili situacija za koju još niste pronašli način kako da je rešite. Dakle, ako sanjate često iste noćne more, svakog dana, jednom mesečno ili više puta godišnje, vaša podsvest želi da rešite probleme s kojima se inače teško nosite i koje vas opterećuju.

Kako biste rešili ovaj problem sa snovima, naučnici predlažu da redovno vodite dnevnik. Zapisujte šta vam se trenutno dešava u životu, kakvi su vaši osećaji prema tim događajima i šta ste od toga doživeli lepo i ružno.

Može da se desi da će vam još dugo vremena biti porebno da dođete do rešenja, kao i da nećete tako brzo naići na odgovor. Ali vremenom ćete ga svakako pronaći.

Snovi su često vrlo burni i ponekad ih je veoma teško objasniti, a problemi koji nas muče iz svkaodnevnog života pojavljuju se u nekim drugim, na prvi pogled, sasvim običnim situacijama. S druge strane, možda su te situacije propraćene jakim emocijama koje dovode i do stanja paralize u snu i dovode vas do toga da u snu ne možete da pronađete način kako da ih se rešite.

Psiholozi smatraju da su noćne more i svi oni snovi koji se javljaju, zapravo pozitivno iskustvo za svakoga jer će se ponavljati sve dok ne obratimo pažnju na to da moramo da rešimo problem. (espreso.co.rs)

Odgovori