Odličan meč u finalu turnira u Banjoj Luci: Dušan Lajović bolji od Andreja Rubljova

Region

Dušan Lajović pobjednik je ATP turnira u Banjoj Luci.

Srbijanski teniser je u finalu sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4) pobijedio ruskog tenisera Andreja Rubljova u odličnom finalnom meču velikog ATP turnira koji se igrao u Bosni i Hercegovini.

Ljubitelji tenisa u Banjoj Luci su uživali u više od dva sata vrhunskog svjetskog tenisa. Lajović je zasluženo došao do naslova pobjednika i druge ATP titule u karijeri.

Prvi set
U prvom setu Lajović je imao samo jedan break, koji je bio dovoljan da srbijanski teniser uzme prvi set u svoju korist.

Lajović je do prednosti došao pri rezultatu 2:1, kada je odigrao sjajan gem i poveo sa 3:1. Nakon toga odmah je na svoj servis potvrdio break i mirni set priveo kraju.

Rezultat je bio 6:3, a ruski teniser samo je prijetio u prvom gemu, kada je na servis Lajovića imao čak tri vezane break lopte. Nijednu nije iskoristio.

Poslije toga, sem četvrtog gema, svaki teniser je mirno privodio servise u svoju korist.

Drugi set
U drugom setu odmah break. Rubljov je bio taj koji je počeo igrati bolje. Poveo je sa 3:0, a break je napravio odmah na početku drugog seta kada je Dušan servirao.

No, Lajović se brzo vratio u svoj ritam i vezao tri uzatopna gema. Srbijanac, koji je u četvrtfinalu pobijedio Novaka Đokovića, break je napravio pri rezultatu 3:1 za Rubljova.

U sedmom gemu vodila se prava drama, ali je Rubljov više nego sretno došao do nove prednosti i poveo sa 4:3. lajović je došao do 4:4 i onda pokleknuo.

Pokleknuo je pri rezultatu 4:4 40-40, kada su ga svega dvije lopte dijelile od osvajanja turnira. Rubljov je poveo 5:4, zatim napravio break i set sa 6:4 riješio u svoju korist.

Otišli smo o treći – odlučujući set.

Treći set
U trećem setu Lajović je pokazao da loš deseti gem u drugom setu nije ostavio traga na njegovoj igri.

Rubljov je na nivou bio samo u prva dva gema, u trećem je već pokleknuo. Lajović je napravio dva breaka pri rezultatu 1:1 i 3:1, te brzo došao do 5:2 i imao je priliku da servira za meč.

Prvu šansu nije iskoristio, jer je Rubljov u osmom gemu trećeg seta napravio break i smanjio na 5:3, pa odmah zadržao svoj servis i došao do 5:4 za Lajovića.

Nakon 2:27 minuta igre Lajović je dobio prvu meč-loptu. No, nije je uspio iskoristiti. Nije ni drugu.

Ipak, treću jeste i zasluženo došao do naslova u Banjoj Luci.

radiosarajevo.ba