Tuča pogodila dijelove Hrvatske: ‘Uništilo je usjeve’

Region

DHMZ je za cijelu Hrvatsku izdao žuti meteoalarm za grmljavinsko nevrijeme i kišu, a uz obalu su mogući i jaki udari vjetra

Jaka tuča pogodila je u utorak dijelove Zagorja, Veliki Bukovec i Lipik. DHMZ je za cijelu Hrvatsku izdao žuti meteoalarm za grmljavinsko nevrijeme i kišu, a uz obalu su mogući i jaki udari vjetra.

– Oko 15 sati tuča je ponovno pogodila mjesto Veliki Bukovec, padala je nekih pet minuta. Ne pamti se kad je tuca padala krajem 9 mjeseca i još te veličine – kaže čitatelj.

– Pratilo nas je cijelo vrijeme od Huma na Sutli do Zlatar Bistrice. Prvo je bila kišica sitna, pa odjedanput led koji je padao dobrih pet minuta veličine višanja. Bio je to baš užasan zvuk, pravo nevrijeme tek se sprema – ispričao nam je ranije čitatelj kojeg je pri povratku s posla u Zagorju uhvatila tuča.

Tuča je pada i jučer popodne, a na području Zagreba nevrijeme je prouzročilo velike štete na poljoprivrednim kulturama OPG-a Zdelarec.

– Nas je do sada nekako zaobilazila nije bila toliko jaka, ali jučer je u par navrata pala i sve pokosila. Oko 5 popodne je počela i padala je oko pola sata, ako ne i više, pa je onda opet počela oko osam. Šteta nam je sto postotna na usjevima, sve je uništila – priča nam Ivan Zdelarec kojem je tuča uništila usjeve kukuruza.

24sata