Nema zime za Srbiju kad je Jokić čuva, nova pobeda košarkaša, Izrael video moć najboljeg igrača sveta!

Region

Srbija na 4-0 pred poslednje kolo

Košarkaši Srbije, posle pobeda nad Holandijom, Češkom i Finskom, pobedili su i Izrael na Evropskom prvenstvu, i tako nastavili maksimalan niz, pred poslednji duel, onaj koji će odlučiti ko će sa prvog mesta u grupi, protiv Poljske.

Srbija – Izrael 89:78!

IZRAEL – SRBIJA

4/4

39. minut – kiks za kiksom i evo Izraela opet na jednocifrenom odstojanju, 75:83, posle trojke Avdije, ali Jaramaz je u sjajan u poslednjoj deonici – vraća trojku bek našeg tima. Koliko važan poen za mir u završnoj fazi utakmice. Trojka Kalinića, uz prekršaj, sjajno! Jokić je pronašao saigrača, Kalinič je bio poptuno sam, imao je vremena da se namesti i uputi savršen šut.

37. minut – Šoutajm u režiji Nikole Jokića, sam igra sa odbranom Izraela, igra i poentira, promašuje, pa kupi lopte i poentira – neverovatan je Nikola! Vezao je četiri poena, ukupno ima 29 uz 10 skokova. Vodimo 83:67.

35. minut – Očas posla Srbija od 65:63 ide na 76:63 i sada je sve lakše za nastavak meča. Jaramaza moramo pohvaliti za ovaj udar, pogodio je i trojku posle sjajne asistentije Jokića iz reketa.

33. minut – Poeni za Micića, to nam je trebalo, u koliko bitnom momentu! Evo i prekršaja, i to nesportskog za Koena, Jaramaz je bio fauliran u tranziciji. Pogodio je oba penala naš košarkaš, biće i lopta za nas. Odbili smo veliki nalet rivala (69:63). Ide nalet Srbije, jokić, pa Jaramaz, ponovo se lakše diše, serija 4:0 za beg na 70:63.

32. minut – Neverovatno, ali istopila se prednost Srbije. Izraelci su nas izmbombardovali trojkama, poslednju je pogodio Madar i evo drame pravo notkuda – vodimo samo 65:63.

3/4 – 55:68

29. minut – Povredio se Lučić, opasan je to pad bio, ali je naš kapiten ipak uspeo da se pridigne i da otšeta do klupe. Deluje da je sve u redu sa njim. Madar je probio reket Srbije, lepo polaganje plejmejkera Partizana – 65:55. Trojku je, u poseldnjoj sekundi treće deonice, pogodio Avdija za nadu Izraela da mogu pomrsiti račune Srbiji u odlučujućem periodu.

27. minut – Propao je napad Srbije, Jokić je u poslednji čas pronašao Jagodića-kuridžu, ovaj oklevao, krenuo na prodor, ali je vreme za napad isteklo…Izraelci pokazuju znake života, prave seriju, Koen pogađa trojku, ali pogađa je i Kalinić koji odbija nalet rivala. Vodimo 65:53.

25. minut – Na pogon Vase Micića, uz jak doprinos svih ostalih, Srbija je dodala gas i pobegla Izraelu na sada već ubedljivih 62:46. Micić, uz Jokića, komanduje, razigrava, poentira, a Kalinić je trojkom doneo najveću razliku u našu korist. Izraelci su u nokdaunu.

23. minut – Dve vezane trojke Izraela (Mekel i Menko) donose novu nadu našem rivalu, no treća nije ušla, previše je to jednolična igra da bi se ugrozilo vođstvo Srbije. Gudurić na drugoj stranu ide na sigurno, dobija faul i pogađa sa penala. Vodimo 54:44.

21. minut – Evo i prvog promašaja Jokića ove večeri – tek u 21. minutu! Lopta nije htela u koš, ptom je i guduri bio neprecizan u šutu za tri.

2/4 – 38:50

20. minut – Gudurić je pogodio trojku, opet idemo na dvocifrenu prednost, 48:38, odličan ritam igre Srbije u drugom delu druge deonice. opet Gudurić, u psolednjim sekundama – za pečat na sjajno poluvreme Srbije. Jokić je nezadrživ, npogrešiv, senzacionalan, ubacio je 20 poena bez promašaja: 6/6 za dva, 1/1 za tri, 5/5 za jedan

18. minut – Micić i Jokić su suvo zlato ovog tima Srbije, sa njima u igri nema zime. Odmah smo kreirali novi nalet upravo na njihov pogon, Jokić iz reketa, potom Vasa serijom 5:0 uz pogođenu trojku. Vodimo 43:33. Ne posustaju izraelci, oslanjaju se na salekometnu paljbu.

16. minut – Uzvratili smo ekspresno, sa dve trojke u režiji Micića i Lučića, ponovo je vođstvo na našoj strani (34:30). Jokić se vratio u igru i nastavio gde je stao u prvoj deonici. Pored dvojice je poentirao, vraćamo napadački ritam.

15. minut – Ljubomorno čuvamo vođstvo, na terenu je ponovo Micić koji je sa linije penala doneo našem timu 28:25, promašio je jedno od tri bacanja, pošto je fauliran prilikom šuta za tri poena. Slabo građenje reketa naših, Koen je doleteo i poentirao, održao Izrael na bliskom odstojanju naspram naših.

12. minut – Loš start naših u drugoj deonici, Jagodić-Kuridža nije pogodio, Lučić “prodao” loptu, a Menko kaznio Srbiju trojkom. Pešić zove tajm-aut, Srbija i dalje vodi, ali sada samo poen razlike – 26:25.

11. minut – Gal Mekel i Jam Madar su lako probili kroz reket Srbije, Izraelci koriste nepsorazum naših, donose Izraelu 22:26. Lučić je poentirao pre svega toga. Jokić na zasluženom odmoru, Jagodić-Kuridža u igri.

1/4 – 18:24

10. minut – Neverovatan je Jokić, rastura odbranu izraela, već 14 poena najboljeg igrača sveta – bez promašaja iz igre i sa linije penala! Vodimo 22:15. Uzvraćaju Izraelci trojkom.

9. minut – Jokić je bio precizan sa penala, oba puta, doneo je rezultatski pomak posle serije rivala. Nepogrešiv je Somborac večeras, precizan je i u narednoj akciji, njegovih 11 poena – od ukupno 19 Srbije večeras.

7. minut – posle tajm-auta Izraelci vezuju dve trojke, najpre zusman na isteku napada, težak je to šut bio, a onda i Avdija koji je ostao poptuno sam na šutu. Vraćaju se Izraelci u igru – 15:11. Ponovo je Avdija precizan, njegovi novi poeni, evo Izraela na bliskom odstojanju.

6. minut – Fenomenalnu odbranu igraju naši momci, Izraelci nemaju ideju kako da probiju, sa druge strane nižu se poeni u režiji nezadrživog Jokića, Micića, Nedovića – već imamo 15:5!

4. minut – Sigurna, lepršava napadačka igra Srbije, vodimo 11:5 posle silovitog zakucavanja Lučića, izraelci van ritma.

2. minut – Krenuli smo trojkom Jokića, sam kao na treningu ostao je naš centar posle prodora i asistencije Nedovića. Micić je fauliran, pogađa oba penala, kao i Nedović u narednoj akciji. Izraelci teško prate naš ritam. Sorkin jedini strelac za rivala – 2:6.

Srbija i ovaj meč kreće u petorci: Micić, nedović, Kalinić, Lučić, Jokić

O MEČU

Košarkaška reprezentacija Srbije dan posle maestralne predstave protiv Finaca, pobede od 100:70, ponovo će na teren i to je ono što jedva čeka svaki zaljubljenik u ovu igru koji drži do sebe.

Igra Pešićevog tima je zavodljiva, lako čoveku uđe po kožu, i otud pohvale i divljenje sa svih strana – svi navijaju za svoje, ali svi bi i da gledaju Srbiju.

Najgore je rivalima našeg tima, Finci su to spoznali na bolan način, pre njih Holandija i Češka, a videćemo da li Izrael ima odgovor za ogroman potencijal koji čuči u igri i igračima Srbije. Ponovo moramo bez Vanje Marinkovića koga je usporio stomačni virus, dok su ostali spremni i naoštreni kao “zapete puške”, uključujući i Milutinova koji se pre dva dana priključio ekipi.

Pobeda nam donosi gotovo sigurno prvo mesto u Grupi, ali nije i garant, jer ćemo to morati da potvrdimo u poslednjem meču protiv Poljske (3-1).

telegraf