Humanitarni koncert u Stuttgartu,Ivica Iljkić besplatno iznajmio bar, a pjevači i muzičari skupili 4.300 eura za ugrožene u poplavama

Region

Među prvima su se odazvali Ahmed Karić i Ines Senjić. Njihov primjer slijedili su Nikola Daradić, Mario Kovačević, Danijela Ritan i Mirza Mesić,

Da ima istine u onoj narodnoj pjesmi Halida Muslimovića „…nije važno koje vjere, kojeg običaja, jer takva je Bosna ona ljude spaja“, potvrdilo se i u Štutgartu gdje je u popularnom baru „NOAH“ održan humanitarni koncert za nastradele ljude u posljednjim poplavama u BiH.

Naime, vlasnik bara „NOAH“ Ivica Iljkić, ustupio je svoje prostorije za održavanje humanitarnog koncerta, a tu večer su se vi, od učesnika, muzičara i konobara odrekli honorara i bakšiša i sve uložili u zajedničku kasu za pomoć nastradalima.

Među prvima su se odazvali Ahmed Karić i Ines Senjić. Njihov primjer slijedili su Nikola Daradić, Mario Kovačević, Danijela Ritan i Mirza Mesić. Muzička pratnja za sve njih bio je vrsni makednoski muzičar Goran Zezovski kao i Mateo Čančar.

Te večeri za stradala područja prikupljeno je 4.300 eura.

(B.Š.) hayat.ba