Sanela iz Bihaća briljirala u Beču: Promocija drugog doktorata i prestižno priznanje za najboljeg kliničkog psihologa

Region

U Beču je proteklog vikenda održana svečana promocija drugog doktorata Sanele Piralić Spitzl, rođene Bišćanke, na Univerzitetu Sigmund Freud. Sanela sada nosi prestižna zvanja – magistar psihologije, magistar psihoterapije, doktor medicinskih nauka i doktor psihoterapije. Ova izuzetna akademska dostignuća rezultat su godina posvećenog rada i truda, a njena priča je primjer hrabrosti i istrajnosti.

Tom prilikom, za portal Biscani.net, njena sestra izjavila je: “Moja sestra Sanela, koja je u ratnim okolnostima napustila domovinu, danas je primjer kako se kroz upornost i trud može stići do zvijezda. Njen uspjeh treba biti motiv mladim ljudima iz Bihaća da znaju da je sve moguće postići.”

Kako portal “Biscani.net” saznaje, tokom promocije, Sanela je dobila brojne pohvale od svojih profesora i pacijenata, a posebno priznanje za najboljeg kliničkog psihologa u Beču. Njen nevjerovatan put i postignuća služe kao inspiracija, ne samo za porodicu, već i za sve mlade koji žele ostvariti svoje snove kroz uporan rad.biscani.net