Semir Osmanagić za “Avaz”: Novak Đoković nam je ponudio pomoć za obnovu parka

Region

Rekli smo mu da je usmjeri prema Jablanici, dodao je

Katastrofalne poplave koje su zadesile u proteklom periodu našu zemlju, veliku štetu su nanijele i najljepšem parku u Europi, parku Ravne 2 u Visokom.

Odmah po prestanku padavina i povlačenju vode, pristupilo se čišćenju i uređenju parka, a tokom posjete parku zatekli smo dr. Osmanagića zajedno sa uposlenicima Fondacije u čišćenju teniskih terena.

Poplave su napravile ogromnu štetu na sportskim terenima u sklopu parka, a na svu sreću, sve ostale arheološke lokacije Fondacije u Visokom su iz poplava izašle neoštećene, nije zabilježena nikakva šteta, a najposjećenija lokacija, tuneli Ravne, radili su tokom svih prethodnih dana.

Kroz razgovor sa dr. Osmanagićem saznali smo da je za katastrofu u našoj zemlji čuo i najbolji teniser svijeta Novak Đoković, koji se odmah i javio, te ponudio svoju pomoć.

– Naš veliki prijatelj i počasni građanin Visokog Novak Đoković nam se obratio sa pitanjem na koji način da pomogne unesrećenima, posebno ljudima u Jablanici i mi smo mu predložili da to učini preko organizacije Pomozi.ba. On je odlučio da pošalje preko te organizacije određenu finansijsku donaciju za pomoć Jablanici i na taj način je još jednom pokazao svoje veliko srce. U dva navrata je pomoć ponudio i nama za saniranje štete u Visokom, ali smo mu rekli da mi nismo prioritet i da se sami možemo nositi sa posljedicama poplava kod nas, a da tu pomoć usmjeri tamo gdje je zaista i neophodna. – otkrio je dr. Semir Osmanagić za “Avaz”. avaz.ba