Sarajlija prodaje automobil kako bi pomogao građanima pogođenim katastrofalnim poplavama

Region

Sarajlija prodaje automobil kako bi pomogao građanima pogođenim katastrofalnim poplavama

U gestu humanosti koji je oduševio građane, jedan majstor iz Sarajeva odlučio je prodati svoj automobil marke Range Rover i 50% od iznosa donirati građanima pogođenim nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Ovaj plemeniti čin dolazi u vrijeme kada mnogi stanovnici suočavaju s teškim posljedicama prirodne katastrofe. Majstor, čije ime nije objavljeno, izjavio je da želi dati svoj doprinos zajednici koja mu je uvijek bila važna.

Njegovo ime je Elvis Gušter i vlasnik je autoservisa “Guja”

“Jednostavno osjećao sam potrebu, poslije svega šta sam vidio i čuo da se izdešavalo, da prodam automobil i da zaradu od 50% umjerim ljudima kojima je to potrebno. Još uvijek čekamo da se javi ozbiljan kupac, da nađemo novog vlasnika i da krenemo u realizaciju pomoći za građane pogođene katastrofalnim poplavama. Cijena ovog modela se kreće od 22.000 do 30.000 KM. Ja sam stavio početnu cijenu od 20.000 KM.” – izjavio je Elvis za portal Crna-Hronika.

Kampanja za prodaju automobila počinje odmah, a svi zainteresirani mogu se javiti putem društvenih mreža. Prikupljeni novac će biti usmjeren ka humanitarnim organizacijama koje pomažu pogođenima, a majstor je pozvao sve da se uključe i podrže ovu plemenitu inicijativu.

“Poštovani prijatelji kolege i saradnici. Svi ste već dobro upoznati sa situacijom koja je zadesila Jablanicu, Konjic, Tarčin, Kiseljak, Fojnicu i ostala područja koja su stradala u poplavama proteklih dana. Ne mogu ostati imun i posmatrat ljude koji su ostali bez svojih najdražih, da im dragi Allah podari lijepi dzennet a njima svima sabur, i bez krova nad glavom i sve svoje imovine koju su godinama sticali.

Tom prilikom sam se odlučio na prodaju svog vozila gdje bi 50% novca od prodaje donirao ljudima kojima je to potrebno. Riječ je o Range Roveru iz 2009 godine sa 3.0 dizelskim motorom. Automobil je prešao oko 240.000 kilometara. S početnom cijenom 20.000 KM. Naše malo nekome znači mnogo u ovim teškim trenucima” – izjavio je Elvis na Facebook-u.

Za sve informacije možete dobiti na broj telefona 061659689

Ovaj primjer humanosti podsjeća nas na važnost solidarnosti u teškim vremenima i snagu zajednice koja se ujedinjuje kako bi pomogla onima kojima je najpotrebnije. (crna-hronika.info)