“Zmajevi” se danas okupljaju, Barbarez uveo strogo pravilo: Ko ga prekrši, napušta ekipu

Region

Gledao sam dva posljednja okupljanja. Dosta stvari mi se nije svidjelo, izjavio je Barbarez

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se okuplja u sklopu priprema za utakmice protiv Njemačke 11. i Mađarske 14. oktobra u okviru Lige nacija.

Selektor Sergej Barbarez je za ove susrete pozvao 23 fudbalera, ali se čeka vijest o povredi Amara Dedića, dok je u međuvremenu naknadno pozvan Nail Omerović iz Osijeka.

Okupljanje je u Sarajevu, a selektor Barbarez je uveo strogo pravilo kojeg se moraju svi “Zmajevi” pridržavati. U suprotnom, mogu se vratiti kućama. O tome je govorio i na posljednjoj konferenciji za medije.

– Do ponedjeljka u 16 sati svi igrači moraju biti. Gledao sam dva posljednja okupljanja. Dosta stvari mi se nije svidjelo. Dolazili su kako su htjeli.

Neke stvari su pomjerali. Tih stvari neće biti. Jednu minutu bude li neko zakasnio, taj neće biti za to okupljanje – rekao je Barbarez.

Kako je najavljeno iz krovne kuće bh. fudbala, u hotelu “Austria & Bosnia” na Ilidži su na rasporedu izjave za medije od 17:00 sati, a od 18:00 će “Zmajevi” odraditi prvi trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Spisak fudbalera na koje računa Barbarez:

Golmani: Nikola Vasilj, Martin Zlomislić, Osman Hadžikić;

Odbrana: Nikola Katić, Sead Kolašinac, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Nihad Mujakić, Stjepan Radeljić, Ermin Bičakčić, Adrian Barišić, Nail Omerović;

Vezni red: Haris Hajradinović, Benjamin Tahirović, Ivan Bašić, Dario Šarić, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Armin Gigović, Ifet Đakovac i Esmir Bajraktarević;

Napadači: Ermedin Demirović, Edin Džeko, Haris Tabaković.

avaz.ba