Đoković posle pet godina slavio na tlu Kine i zakoračio ka 100. tituli, Amerikanac ga ozbiljno oznojio

Zanimljivosti

Nije bilo toliko jednostavno koliko je možda neko očekivao, ali je Novak Đoković ipak uspeo da prebrodi drugo kolo i plasira se u treće na Mastersu u Šangaju. Aleks Mikelsen je bio dostojan rival i na kraju je poražen sa 2-0, po setovima 7:6, 7:6.

Pet dugih godina je prošlo od kada je Nole poslednji put bio ovde. Pandemija koronavirusa, zatim i zatvorena Kina, pa preskakanje turneje prošle godine bili su razlozi zbog kojih su Srbina tako dugo čekali.

Na kraju su ga dočekali, i to na spektakularan način. Spiker je najavio “najvećeg svih vremena”, kojem je ipak trebalo malo vremena da uđe u svoj ritam.

Servirao je bombe na startu okršaja Aleks i to je bio njegov zaštitni znak u ovom periodu meča, zbog kog je četvrti na planeti u ovom momentu morao da se muči iznova i iznova.

Brjek u drugom gemu Mikelsen je dugo čuvao, ali se od četvrtog gema video elan u igri srpskog asa, pa je nedugo nakon toga došao do jedne šanse da se vrati, ali je morao da čeka sedmi kako bi se u potpunosti i vratio.

Do taj-brejka nije bilo prilika da se oduzme servis, a onda je u odlučujućem gemu Novak bio prisebniji. Na prvi mini-brejk Mikelsen je odgovorio, ali na dupli nakon toga nije imao odgovor. Srbin je sa 7:3 došao do prednosti.

Veliku borbu videli smo na startu drugog seta, znao je Aleks da to može biti presudan deo meča za njega. Tako smo i mi mislili, pa čak i da je brejk u četvrtom gemu potencijalno presudan.

Sve je išlo svojim tokom, došao je Nole do 4:1, međutim u sedmom gemu je rivalu dao šansu sa tri brejk lopte, od kojih je poslednja uzastopna i iskorišćena.

Slično prvom setu, samo u obrnutim ulogama, nije bilo prilika za Noleta niti Mikelsena do taj-brejka, a onda je usledio spektakl.

Prvo 3:0, zatim 5:3, pa dve meč lopte na 6:5 i 7:6… Sve to je ispustio Nole, nakon čega je došlo do Mikelsenovih dobrih minuta i dve set lopte, jedne čak na svoj servis!

Nekako se izvukao iz te situacije, smogao snage da dođe i do treće meč lopte i slavio sa 11:0

Novak će rivala u trećem kolu dobiti tek u nedelju, pošto je usled kiše meč Stanislasa Vavrinke i Flavija Kobolija odložen.

(Telegraf.rs)