Velika kolona navijača Sarajeva automobilima krenula u pomoć poplavljenim područjima

Region

Najvatreniji navijači FK Sarajevo, popularne Horde zla, u velikom broju krenuli su kao ugroženim i stradalim područjima BiH nakon nakon katastrofalnih poplava koje su jučer odnijele brojne žrtve.

Horde zla su zbog toga organizovale prikupljanje najosnovnijih životnih potrebština, te u vidu pribora i alata kao što su lopate, rukavice i zalihe vode.
Kako se može vidjeti na priloženoj fotografiji, velika kolona vozila uputila se ka Jablanici i okolnim mjestima koja su najviše pogođena, a Horde zla su još jednom pokazale društvenu odgovornost i spremnost da pomognu.

“UNFKS – Horde zla uvijek stoji na raspolaganju sugrađanima koji trebaju pomoć i svojoj domovini”, poručile su Horde zla.
Mnogi građani ostali su bez svojih domova i imovine pa navijači smatraju da je njihov zadatak da im se olakša da prebrode ove teške dane i da im budu pri ruci.

Također, navijači Željezničara danas su se organizovali ispred stadiona Grbavica i zajedno krenuli u humanu misiju – pomoći unesrećenima nakon razornih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

klix.ba