Navijački svijet ujedinjen u nevolji: Stigao Red Army, Bugojanci dostavili dvije ture pomoći

Region

Nakon što su ka područjima pogođenim poplavama krenuli navijači Željezničara i Sarajeva, pozitivne priče stižu iz svih krajeva naše zemlje gdje su se tifozi nogometnih klubova ujedinili u humanitarnoj akciji.
Manijaci i Horde zla jutros su objavili kako su se zaputili prema ugroženim područjima gdje će pomagati u osposobljavanju razorenih puteva i domaćinstava.

Istim stopama krenuli su navijači Veleža Red Army, koji su stigli na ugroženo područje Jablanice u velikom broju i spremni su staviti se na raspolaganje nadležnim službama ukoliko to one dozvole.

Istovremeno, sjajna priča dolazi nam iz Bugojna. Tamošnja grupa Vandali Bugojno prikupila je već dvije ture pomoći. Jedna je sinoć dostavljena, nakon čega su se članovi grupe vratili u Bugojno, a zatim je jutros krenuo novi konvoj s dva puna kombija i nekoliko automobila s vodom, hranom i najvažnijim potrepštinama.

Vandali će i dalje nastaviti prikupljati sredstva, pa su pozvali sve zainteresirane građane Bugojna da se odazovu akciji tokom dana.
Navijači Čelika Robijaši Zenica ići će u Fojnicu, koja je također teško pogođena jučerašnjim obilnim padavinama. Trenutno je u toku okupljanje zeničkih navijača ispred stadiona Bilino Polje, a nakon toga će oko 13 sati kolona krenuti ka Fojnici.

Navijači Rudara iz Kaknja pod nazivom Green Firm do 14 sati prikupljaju pomoć ispred Sahat kule u Kaknju i pritom su pozvali sve građane da se pridruže akciji.

Novčana sredstva prikuplja i navijačka grupa Ultras Mostar. Najvatrenije pristalice Zrinjskog otvorile su žiro račun, a donacije se primaju od 10 sati jutros u prostorijama udruženja. klix.ba