Džanan Musa pomaže stradalim u poplavama u Bosni i Hercegovini

Region

Brojne poznate ličnosti su se uključile u akciju pomoći stradalim u poplavama u Bosni i Hercegovini koje su pogodile našu zemlju tokom noći, a jedan od njih je i Džanan Musa.
Naš košarkaški as se uključio u akciju, a kako saznaje portal Klix.ba, on će na račun Udruženja Pomozi.ba uplatiti iznos od 10.000 KM.

Podsjetimo, Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je jutros humanitarni broj preko kojeg možete pomoći stanovnicima koji su ugroženi u poplavama, a pozivom na broj 17039 donirate 2 KM.

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine je podijelio sa svojim brojnim pratitelja na društvenim mrežama akciju Pomozi.ba i pozvao ih da se i oni uključe u akciju pomoći stradalima u Hadžićima, Konjicu, Jablanici, Kiseljaku i Fojnici.

Ovo nije prvi put da Musa pokazuje svoj humanitarni karakter. Posebno je vezan za svoj rodni Bihać i pomaže redovno tamošnju društvenu zajednicu, a u moru akcija u koja se uključio izdvaja se ona kada je 2020. kupio opremu za Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. klix.ba