Napušteni pas dobio posao na benzinskoj pumpi nakon što je oterao pljačkaše

Svijet

Dobro se dobrim vraća, stara je izreka u čiju su se istinitost nedavno uverili i zaposleni na jednoj benzinskoj pumpi u Limi. Naime, radnici pumpe u Peruu, primetili su mršavog psa lutalicu. Pas nije izgledao dobro, pa su zaposleni počeli redovno da ga hrane. Nisu ni slutili da će jednog dana taj isti pas zaštititi pumpu i sprečiti pljačku.

Prema rečima Havijera del Kastilja, jednog od zaposlenih, pas lutalica po imenu Gringo već je neko vreme tražio hranu i sklonište u okolini benzinske pumpe, nakon što ga je neko napustio.

Zbog pažnje i brige osoblja pumpe, Gringo je postepeno postao redovan posetilac. Zbog vrlo lošeg obezbeđenja, ta pumpa je doživela četiri pljačke u samo sedam dana i ukupno 11 u tri meseca.

Jednog jutra Gringo je bio tu kada su se iznenada pojavila dva pljačkaša naoružana noževima i zapretili radnici, tražeći da im preda novac.

„Rekli su joj da im da sve što ima, i tada je Gringo odmah izašao i krenuo na pljačkaše, a njih dvojica su pobegli“, ispričao je Havijer.

Pas lutalica odmah je postao lokalni heroj nakon što je pokazao neverovatnu hrabrost i privukao pažnju uprave benzinske pumpe. Kompanija je odlučila da nagradi Gringa i ponudila mu je zvanično radno mesto “radnika obezbeđenja” pumpe.

Kastiljo je objasnio da se, otkad je Gringo postao deo osoblja pumpe, svi osećaju mnogo sigurnije.

U slobodno vreme Gringo uživa u igri sa osobljem i već je postao istinski voljen član tima.

On zapravo ne prihvata ljude sa lošim namerama. On to oseti, pas je, ne treba ga pitati. Odmah zna da li ste došli sa dobrim ili lošim namerama”, zaključio je Kastiljo.

(Telegraf.rs)