Svećenik i njegova supruga poginuli u šetnji, udario ih je automobil

Zanimljivosti

Biskupija Coventry u Engleskoj izrazila je “duboku tugu” zbog smrti vikara i njegove supruge koji su poginuli u sudaru u Angleseyu u srijedu.

Svećenik Stephen Burch i njegova supruga Kathy, oboje 65-godišnjaci, šetali su blizu pristaništa u velškom gradu Beaumarisu kada ih je udario automobil. 81-godišnji vozač sivog Audija A8 koji je sudjelovao u nesreći preminuo je na mjestu nesreće.

Biskupija Coventry priopćila je da je vijest o njihovoj smrti bila “šok” jer je velečasni Burch otišao u mirovinu tek krajem prošle godine nakon što je služio u biskupiji više od 35 godina.

Njegova posljednja uloga prije umirovljenja bila je vikar St Jamesa, Fletchamstead, dužnost koju je obnašao 19 godina.

“Steve je bio popularan član naše biskupije i dobro poznat po svom dobrom raspoloženju i nepokolebljivoj vjeri, a mnogi će također dobro poznavati Kathy iz njezina rada u CPAS-u (Crkveno društvo za pastoralnu pomoć) i službi bogoslužja”, rekao je glasnogovornik.

„Kao par još su bili vrlo aktivni u mirovini ove godine, vodili su Alfa tečaj koji je vodio do krštenja i krizme. Naše misli i molitve su sa Steveovom i Kathynom obitelji u ovom trenutku, posebno s njihovom djecom, Davidom, Jonathanom i Sarah dok se suočavaju s ovim razornim, neočekivanim gubitkom.”

Detalji sprovoda još nisu objavljeni. Obitelj je zahvalila ljudima na njihovim molitvama i zamolila ih za privatnost dok se mire s gubitkom.novizivot.net