Faruk Suljović novih 146 pređenih kilometara posvetio preminuloj Sarajki koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom

Region

Faruk Suljović, koji je krenuo u humanu misiju od Sarajeva do Olimpa, stigao je do Grčke. Posljednju dionicu od Ohrida do ulaska u Grčku dužine 146 kilometara posvetio je Đulferi Avdić, Sarajki koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom.

Faruk je posljednju dionicu prešao za osam sati uz pretrčan 21 kilometar, te 125 kilometara biciklom.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim bosanskohercegovačkoj javnosti na dosadašnjoj ogromnoj podršci koju mi pružaju. Ali također želim da ih napomenem, ukoliko su u mogućnosti, da nastavljaju donirati novčana sredstva onima kojima je to najpotrebnije. Novac mogu donirati pozivom na broj 17021, putem web kampanje, kao i uplatom na žiro račune Udruženja “Pomozi ba””, naveo je Faruk na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Farukov otac izgubio je bitku s rakom kad je on imao nepunih deset godina. Zbog toga se Faruk odlučio na triatlon kako bi prikupio sredstva za liječenje oboljelih. U ovoj humanoj misiji Faruk ima podršku i trojice prijatelja.

Jučer je Faruk govorio za N1 o pređenih 500 kilometara. O svemu čitajte OVDJE.

Posljednju dionicu koju je Faruk prešao i posvetio Đulferi Avdić, ženi koja je više od godinu čekala na terapiju za karcinom.

“Na svoj lijek od životne važnosti čekala je više od godinu dana iako se znalo kakav će to učinak imati na karcinom koji je metastazirao. Jednom je već uspjela da ga pobijedi, nastavi raditi, plaćati doprinose državi (istoj ovoj koja ju je osudila na smrt), doprinositi društvu i biti podrška ženama koje su oboljele nakon nje”, kazala je ranije Enida Glušac, predsjednica Udruženja osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke “Renesansa”.

Danas će biti obavljena dženaza i ukop Đulferi Avdić.

n1