Alka Vuica odbranila Bijelo dugme, pa udarila na koleginicu: „Ne pravi se problem kad Brena peva Jugoslovenku“

Region

Alka Vuica uputila je podršku svom bliskom prijatelju Goranu Bregoviću i Bijelom dugmetu nakon što je Zavičajni pokret zatražio proterivanje Alena Islamovića iz Hrvatske jer je u Splitu otpevao pesmu Pljuni i zepevaj moja Jugoslavijo.

„Ne vidim ništa zamerljivo u tome što je Bijelo dugme otpevalo pesmu Pljuni i zepevaj moja Jugoslavijo, na koncertu u Splitu, na koncertu u Puli, iako nije bilo takvih reakcija posle koncerta u Puli. Mislim da je to jednostavno njihova pesma, pesma sa jakom antiratnom porukom, vrlo jasna“, rekla je Alka Vuica za Dnevnik.hr.

Alka Vuica: Ne smeta im kad Lepa Brena peva Jugoslovenka
„Jugoslavija je deo naše prošlosti. Ne možemo to izbrisati gumicom. Međutim, nije mi jasno zašto nema problema kada Lepa Brena peva pesmu Jugoslovenka. Tu pesmu zajedno sa njom pevaju hiljade i hiljade mladih ljudi“, dodala je ona, misleći na nedavne koncerte Lepe Brene u Zagrebu.

Ona je dodala da je pesma „Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo“ inspirisana rečima Branka Miljkovića, jednog od najvećih pesnika prošlog veka rođenog u Nišu.

„Umro je i živeo u Zagrebu. Ona zaista ima jasnu antiratnu poruku. To je pesma Bijelog dugmeta, pesma naše mladosti. Ne govori ništa loše i mislim da je sasvim normalno da ju je Bijelo dugme uvrstilo na repertoar“, zaključila je Alka koja je bila na Dugmetovom koncertu u Puli

„Brega i Dugme sinoć su nas vratili u prošlost, divno vreme naše mladosti. Prepuni emocija i utisaka, jutros smo uz kafu prepričavali utiske sa fantastičnog koncerta u Cave Romane. Hvala ti Brego! Divno je bilo odrastati sa tobom“, napisala je tada uz fotografije sa Bregovićem.

Inače, pevačica je ranije u jednoj srpskoj emisiji izjavila da misli da je Bregović bio jedan od najboljih momaka u bivšoj Jugoslaviji.

„On je fascinantna ličnost, zamenik druga Tita. Mislim da su sve devojke bile zaljubljene u njega, a i ja. Goran je neverovatan lik, uvek ga pitam za savet u najvažnijim trenucima mog života i uvek slušam šta mi kaže“, rekla je ona, prenosi N1.nova.rs