Nebojša Đurić zaplakao u zagrljaju posle takmičenja: Pogledajte koliko mu je značila srebrna medalja za Srbiju

Region

Veliki presedan dogodio se na Paraolimpijskim igrama u Parizu ovog jutra, pošto su organizatori odlučili da diskvalifikuju našeg osvajača srebrne medalje Nebojšu Đurića u disciplini bacanje kugle u kategoriji F55. Naš komitet žalio se na ovu odluku.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu takmičenja, Đurić je diskvalifikovan po članu R6.16.1. u kojem se navodi da njegova oprema nije bila u skladu sa pravilima takmičenja. Srpski paraolimpijski komitet ističe da je oprema pregledana pre početka takmičenja i da sudije nisu imale primedbe.

Nakon promene rezultata, zlato je pripalo Ruždiju Ruždiju iz Bugarske sa 12,40 metara, drugi je bio Zafar Zaker iz Irana sa 11,88 metara, dok je bronza pripala Lehu Stoltmanu iz Poljske sa 11,81 metara.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak odmah posle završetka takmičenja na kojem se moglo videti kako Đurić slavi podignutih ruku dok se sastaje sa svojim trenerom Milošem Zarićem.

Njih dvojica podelila su jedan vrlo emotivan momenat i zagrljaj, posle čega je Nebojša i zaplakao pokazavši tako koliko mu je značila srebrna medalja koju je na borilištu osvojio.

 

Tada se još nije znalo da je Đurić diskvalifikovan, pošto je ta vest, prema pisanju Paraolimpijskog komiteta Srbije, stigla tek nešto posle ponoći.

Nadamo se da će žalba Paraolimpijskog komiteta Srbije biti usvojena, nepravda ispravljena i da će Nebojši biti vraćeno osvojeno srebro.

(Telegraf.rs)